Burhaniye'de Kur'an ve Ezan Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kur'an ve Ezan Okuma Yarışması

Burhaniye\'de Kur\'an ve Ezan Okuma Yarışması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, İmam Hatip Okulları arası Kuran-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışmasına ev sahipliği yaptı.

10.03.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesi, İmam Hatip Okulları arası Kuran-ı Kerim ve ezanı güzel okuma yarışmasına ev sahipliği yaptı.

Ahmet Akın Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmaya il genelindeki 13 İmam Hatip Lisesi katılırken, birincilikleri Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Emrah Bakırlı ezan, Mehmet Babayiğit de Kur'an-ı kerim yarışması birincisi oldu. Kur'an-ı Kerim yarışmasında ikinciliği Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Abdulkadir Eroğlu, üçüncülüğü ise Erdek Anadolu İmam Hatip Lisesinden Koray Alpaslan aldı. Ezan okuma yarışmasında ise ikincilik Edremit Anadolu İmam Hatip lisesinden Hidayet Kaan Ceylan, üçüncülük ise Savaştepe Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Bayram Ali Ay'ın oldu.

Burhaniye de Kuran ve ezan coşkusu yaşandı. Yarışmayı, Kaymakam Osman Gündoğan, Belediye Başkanı Fikret Akova ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve şube müdürleriyle Burhaniye ilçe milli eğitim müdürü Talat Toy, AK Parti belediye Başkan adayı Necdet Uysal çok kalabalık bir davetli grubu izledi. İlk önce Kur'an-ı Kerim Yarışması yapılırken, değerlendirmede de 5 kişilik jüri görev yaptı. Ezan yarışmasında ise gene 5 kişilik bir başka jüri görev aldı. Burhaniye Müftüsü Oğuz Metin, her iki jüride de yer aldı. Yarışma arasında Burhaniye Hacı Mehmet Fevzi Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahı Korosu sahne aldı. Yarışmada dereceye girenlere gram altın hediye edilirken, yarışmacıların tamamına pantolon ve gömlekten oluşan hediye paketleri verildi. Ödüller, Kaymakam Osman Yenidoğan, Belediye başkanı Fikret Akova, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, şube müdürleri, İlçe milli eğitim müdürü Talat Toy ve ilçe müftüsü Oğuz Metin tarafından verildi. Dereceye giden öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Ezan yarışması birincisi Emrah Bakırlı, "Burhaniye'de yapılan ezan yarışmasında birinci oldum. Benim birinci olmamda iki hocamın katkısı vardır. Bunlardan birisi meslek dersleri öğretmeni Ahmet Şanlı, sonra da beden eğitimi öğretmeni İsak Bulut'tu. Önce Rabbimin izniyle sonra da hocalarımın izniyle kazandım bu yarışmayı. Allah, hepsinden razı olsun. Bana emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hepiniz sağ olun" dedi.

Kur'an birincisi Mehmet Babayiğit de" Benim burada Burhaniye de güzel okuma yarışmasında birinci oldum. Bu çok güzel bir duygu. İki hocam var üzerimde emeği geçen. Birisi Ahmet Şanlı. Diğeri de İsak Bulut. Onlara çok teşekkür ederim. Allah, razı olsun. Allah, hepimizden razı olsun" dedi. Kur'an yarışması ikincisi Abdulkadir Eroğlu da, "Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni temsil ettim. Kur'an-ı Kerim yarışmasında ikinci oldum. İkinci olmak güzel de. Ancak birincilik de yakışırdı yani" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz de, "Burada 13 okulumuzun öğrencileri yarıştı. Bu yarışmada ev sahipliği yapanlara teşekkür ediyorum. Balıkesir Burhaniye ilçesinde bu gün güzel Kur'an ve ezanı en güzel şekilde okuma yarışmasını izledik. Balıkesir ilinde il çapında böyle bir çalışma gerçekleştirildi. Buradaki çocuklarımız, bu çalışma sonunda bölge yarışmalarına katılacaklar. Daha sonra da iller genelinde yarışmalara katılacaklar. Bu tür projeler, bakanlığımız, din eğitimi genel müdürlüğünün düzenlemiş olduğu organize ettiği çalışmalar. Biz de il düzeyinde bu günkü çalışmayı gerçekleştirmiş olduk. Çocuklarımız, Kur'an-ı Kerimi en güzel şekilde okumaları, ezanı çok güzel okumaları yönündeki faaliyetleri biz de destekliyoruz. Bundan sonra da daha güzel, daha iyi. daha etkili çalışmalarla bu şeyleri devam ettirmek istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yarışmalara katılan çocuklarımızı kutluyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kur'an ve Ezan Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement