Burhaniye'de Ramazan Ayı Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Ramazan Ayı Hazırlıkları Tamamlandı

Burhaniye\'de Ramazan Ayı Hazırlıkları Tamamlandı

Balıkesir'in Burhaniye Müftülüğü, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.2012 yılı Ramazan ayına ulaşabilmenin heyecanını ve manevi hazzını hissetmeye başladıklarını bildiren Müftü Ali Efe, Ramazan da dini hassasiyetlerin artacağını söyledi.

17.07.2012 17:58

Balıkesir'in Burhaniye Müftülüğü, Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. 2012 yılı Ramazan ayına ulaşabilmenin heyecanını ve manevi hazzını hissetmeye başladıklarını bildiren Müftü Ali Efe, Ramazan da dini hassasiyetlerin artacağını söyledi.

İlçede Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını bildiren Müftü Ali Efe, "Hayatımızın gündelik telaşlarla, dünyevi kaygılarla sıradanlaşmaya başladığının farkına varacağımız dini gayret ve hassasiyetlerimizle kendimizi kontrole tabi tutacağımız Ramazan ayı bizler için bir fırsat olacaktır. Maddi kaygıların ve hırsların alabildiğince kuşattığı şahsi hayatımıza aile ve toplum hayatımıza özeleştiri yaparak Kuranla, Hz. Peygamberin sünneti ve hayatı ile kaynaşma ve buluşmamıza vesile olması en büyük dileğimizdir. Komşuluk ilişkilerinde gelinen ve gün geçtikçe daha da yozlaşan mevcut durumu gözden geçireceğiz. İftar ve Sahur sevincimizi komşumuzla, akrabamızla, kimsesiz ve yoksulumuzla paylaşacağız. 'Komşusu açken tok yatılmaz' prensibini gönüllerimize nakşedeceğiz. Burhaniye Müftülüğü olarak Camilerimizde görev yapan bütün İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlarımızla yapılan toplantıda; Ramazan ayı hazırlıklarımızı gözden geçirdik. 19 Temmuz 2012 Perşembe akşamı ilk teravih namazımızı kılıp gece Sahurla orucumuza başlayacağız. Ramazan Ayı vesilesi ile bütün Camilerimizde görevli arkadaşlarımız tarafından cemaatimize Mukabele okunacaktır. Mukabele zamanları her camimizde cemaatimize ilan edilecektir. Bayan Kuran Kurslarında görevlilerimizce hanımlar için Mukabele okunacaktır. Hatimle Teravih namazı Merkez Hacı Ahmet Camii'nde görevlilerimizce kıldırılacaktır. Vaaz ve İrşad Proğramı bütün Camilerimizde Ramazan ayı boyunca teravih namazlarından önce uygulanacaktır. 'Diyanet İşleri Başkanlığımızca tespit edilen Fitre Miktarı asgari 8.5 TL'dir. 'Kadir Gecesi 14 Ağustos 2012 Salı gecesidir. Bayram namazı 19 Ağustos 2012 Pazar günü saat 07.10 da kılınacaktır. Sahur ve iftar vakitlerinde herhangi sıkıntı yaşanmaması için görevlilerimizle birlikte halkımızın da hassas davranmaları ve Burhaniye Müftülüğümüzce düzenlenen imsakiyeye riayet etmeleri gerekmektedir. İbadetlerimizin daha içtenlikle yerine getirildiği; kimsesizlerin gariplerin ihtiyaçlarının giderildiği; Akraba ve Komşuluk ilişkilerinin daha güzel yaşandığı Mübarek Ramazan Ayının İlçemiz ve tüm halkımıza hayırlı olmasını Yüce Allahtan temenni ederim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Ramazan Ayı Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement