Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) ve Alman-Türk Sağlık Forumu Derneği iş birliğiyle 18 Ekim'de "Alman-Türk Sağlık Sempozyumu" düzenlenecek.
Dernek Başkanı Dr. Metin Yurdakoş, yazılı açıklamasında, katma değeri çok yüksek olan sağlık turizminin, dünyada yılda 200 milyar dolara yaklaşan cirosuyla önemli potansiyele sahip olduğunu bildirdi.
Türkiye'nin, imkan ve kabiliyetleri olduğu halde bu pastadan yeterli payı alamadığını vurgulayan Yurdakoş, "Türkiye ve Bursa olarak ihtiyacı olan insanlara bunu duyurmamız gerekiyor. Bu faaliyetlerin önemli bir adımı olarak Berlin'de kurulu olan Alman-Türk Sağlık Forumu ile sempozyum düzenlemeye karar verdik. Sempozyum, 18 Ekim'de Çelik Palas Otel'de gerçekleşecek" ifadesini kullandı.
Sempozyuma, Almanya'dan parlamenterler, bilim adamları ve basın mensuplarının katılacağı bilgisini veren Yurdakoş, şunları kaydetti:
"Bursa, son yıllarda gerek medikal turizmde gerekse termal turizmde büyük mesafe kat etti. Bursa'nın sağlık alanında aldığı bu mesafeyi Alman partnerlerimize anlatmış olacağız. Almanya'dan gelen Alman-Türk Sağlık Forumu temsilcileri de bize Almanya'daki Türk vatandaşlarına sunulan sağlık hizmetleri ve Alman vatandaşlarının Türkiye'de aldıkları sağlık hizmetleriyle ilgili sunum yapacak. En sonunda eski parlamento başkanının da olduğu bir toplantıda 'Mevcut durum nedir, daha iyi nasıl geliştirebiliriz?' sorularına yanıt arayacağımız, sağlık turizmdeki Türk ve Alman tarafının imkan ve kabiliyetlerini özetleyen panel tarzında da toplantımız olacak."
Avrupa ülkelerinden Türkiye ve Bursa'ya hasta getirilmesi için şartların uygun olduğunu ifade eden Yurdakoş, Fransa, Belçika ve Almanya gibi Avrupa ülkelerde insanların sağlık hizmeti alabilmek zorlandıklarını belirtti.
Yurdakoş, bu ülkelerde bir MR çektirmek için ortalama iki ay bekleme süresi olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'de ise MR ertesi gün çekilebiliyor. Saydığımız bu Avrupa ülkelerinde kalp ameliyatı olabilmek için bir yıla yakın bekleme zorunluluğu var ancak bunu çok özel şartlarda yapabiliyorlar. Türkiye'deki fiyatların 8-10 katı yüksek maliyette. Yaşlanan Avrupa'da sosyal güvenlik kurumlarının içinde bulunduğu ekonomik şartları düşünürsek 8-10 kat çok önemli bir oran. Orta vadede Avrupa'dan ülkemize ve Bursa'ya hasta gelmesi için şartlar uygun. Biz bu hastaların geleceğini tahmin ediyoruz" değerlendirmesinde bulund. - Bursa
Son Dakika › Yerel › Bursa'da 'Alman Türk Sağlık Sempozyumu' Düzenlenecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?