Bursa'da "Belediye Çalışanları ile Yürüyoruz" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bursa'da "Belediye Çalışanları ile Yürüyoruz" Etkinliği

Bursa\'da "Belediye Çalışanları ile Yürüyoruz" Etkinliği

Bursa'da, Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında "Belediye Çalışanları ile Yürüyoruz" etkinliği düzenlendi.

27.04.2014 12:12

Bursa'da, Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında "Belediye Çalışanları ile Yürüyoruz" etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin Merinos Parkı'nda düzenlendiği etkinliğe, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yavuz Baştuğ, milletvekilleri, belediye çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Parkın doğu kapısından başlayan, park içindeki iki tur ile sona eren yürüyüşün ardından konuşan Nihat Tosun, bakanlığın yürüyüşün ve hareketli yaşamın yerleşmesi için 2014 yılını "Hareketli Yaşam Yılı" ilan ettiğini hatırlattı.

Tosun, herkesin sağlıklı beslenmesi, her anını hareketli geçirmesiyle ilgili aktiviteler başlattıklarını vurgulayarak, "Bu etkinliği de farkındalık yaratmak için düzenledik. Gelişmiş ülkelerin en önemli problemlerinden bir tanesi de sağlıksızlık. Artık az hareket ediyoruz ve bunun komplikasyonu olarak hastalıklar ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Vali Karaloğlu da Sağlık Bakanlığının artık sadece hastalıkların tedavisiyle uğraşmadığını anlatarak, "Özellikle koruyucu hekimler sağlık anlamında çok önemli. Sigarayla, tuzla ve obeziteyle mücadele de bunlardan birkaçı. Çağdaş dönemde az hareket ediyoruz maalesef. Ancak bu alışkanlıklarımızı da mutlaka değiştirmek zorundayız" dedi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da 'Belediye Çalışanları ile Yürüyoruz' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement