Bursa'da Büyükşehir'den Köylere 8 Kat Yardım - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Büyükşehir'den Köylere 8 Kat Yardım

Bursa\'da Büyükşehir\'den Köylere 8 Kat Yardım

Bütünşehir yasasıyla kentin kırsal kesimlerine desteğin yaklaşık 8 kat artacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bütünşehir yasasıyla getirilen düzenlemelerle büyükşehir belediye bütçesinin yüzde 10'u kırsal kesimlere ayrılacak" dedi.

01.03.2014 11:54

Bütünşehir yasasıyla kentin kırsal kesimlerine desteğin yaklaşık 8 kat artacağını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bütünşehir yasasıyla getirilen düzenlemelerle büyükşehir belediye bütçesinin yüzde 10'u kırsal kesimlere ayrılacak" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bütünşehir yasasıyla getirilen düzenlemelerle birlikte kırsal kesimin yaklaşık 8 kat daha fazla hizmet alarak kalkınacağını belirtti. Yerel yönetimlerin dar kalıplarından sıyrıldığını ifade eden Altepe, "Artık belediyecilik anlayışı değişti. Belediyecilik sadece altyapı, su, kanalizasyon, hizmet binaları yapımı değil. Artık her alanda çalışma gündeme geliyor. Kentin bütün olarak kalkınması gündemdedir. Bütünşehir uygulamasıyla tüm ilçelerimiz ve 705 köyü büyükşehire bağlı olacaktır. Artık şehrin ticaret, tarım, turizm ve her türlü üretimde kalkınması, gelişmesi ve bu tür sorunların çözülmesi artık yerel yönetimlerle irtibatlı hale geliyor. Özellikle artık yerel yönetimler her şeyden sorumlu hale gelmiştir. Yerel yönetimler eskisi gibi dar kalıplara sığdırılmıyor. Yeni yasada olan en önemli çalışmalardan biri kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma artık belediyeler tarafından yönetilecek. Bütçemizin yüzde 10'u mutlaka kırsal alana yatırım olarak gidecek. Bu oran kırsaldaki ilçelerimize değil, ilçelerimizin kırsalına yani köylerimize gidecek olan yatırımlardır. Bu da çok önemli bir rakam. Sadece büyükşehir belediyesinin yapacağı yatırım 4-5 kat artmış olacak. İlçe belediyeleri ile birlikte kırsala olan yatırım 7-8 kat artacak. Bu konuda kaynaklar ayrılıyor" dedi.

"DAĞ YÖRESİ FABRİKALARLA KALKINACAK"

Dağ yöresinin ihtiyacına göre üretim tesisleri kurulacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bizim artık girmediğimiz konu yok. Biz zaten ilçelerimizle birlikte sıkı çalışıyorduk. Tüm beklentileri yerine getirdik. Şimdi büyükşehir sınırlarımız dışında göç veren 4 dağ ilçemiz var. Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık'ın gelişmesi için her türlü katkıyı sağladık. Oraya bir süt fabrikası kurduk. Günde 90 bin ton süt kapasitli bir fabrikadır. Sebze ve meyve üretiminde Bursa zaten bir markadır. Sofralık zeytinimiz, armut, incir, şeftalimiz dünya markasıdır. Bunların üretimlerinin artması ve kalitesi konusunda çalışma yapacağız. Bunların dışında ambalajlanması, depolanması, pazarlanması, ar-ge, katılınması gereken fuarlar büyükşehir tarafından gerçekleştirilecek. Don ile ilgili tedbirler, çevrenin ürünlere zarar vermemesi, hırsızlık tedbirleri, dolandırıcılık konusunda tedbirler, göletler gerekli görüldüğü takdirde yapılacak. Kısacası üretimin her safhasında ve sonrasında destek verilecek. Dünya neyi istiyorsa o ürünün üretilmesi ve gerekli şekilde sunulması konusunda tesisler kurulacak. Bir yandan da büyükşehir belediyesi vizyonu ile yapılabilecek çok iş var. Sektöre destek amaçlı Tarım A.Ş. kurulacak, markalaşma desteği verilecek, yuriçi ve yurtdışı pazar araştırmaları desteklenecek, çiftçilerimizin sulama ihtiyacını karşılayacak göletler oluşturulacak, hayvancılığın geliştirilmesine yönelik projeler geliştirilecek, organize hayvancılık bölgesi kurulacak, ürünlerin değerlendirileceği tesisler kurulacak, et ürünleri tesisleri kurulacak, fidan teşviki verilecek, tarımı etkileyecek doğa şartlarına karşı erken uyarı sistemi kurulacak, paketleme tesisleri kurulacak, süt keçisi üretimi teşvik edilecek, hayvancılık için ekipman temini sağlanacak, kümes hayvancılığı desteklenecek, balıkçılık, arıcılık, ipekböcekliği desteklenecek, tarım tv kurulacak, her köye dereceli saat koyulacak, zeytinyağı üretim denetimleri arttırılacak, arazi yolları islah edilecek" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Büyükşehir'den Köylere 8 Kat Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement