Bursa'da Festival Coşkusu Başladı - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Festival Coşkusu Başladı

Bursa\'da Festival Coşkusu Başladı

Dünyaca ünlü sanatçıları sanatseverlerle buluşturan ve bu yıl 51.'si gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası' ve Kerem Görsev Quartet konseriyle başladı.

13.06.2012 00:28

Dünyaca ünlü sanatçıları sanatseverlerle buluşturan ve bu yıl 51.'si gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa Festivali', Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası' ve Kerem Görsev Quartet konseriyle başladı.

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan 'Uluslararası Bursa Festivali', bu yıl 51. kez sanatseverlerle buluşuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen '51. Uluslararası Bursa Festivali', Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda, Kerem Görsev Quartet ile Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın aynı sahneyi paylaştığı muhteşem konserle başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da bu yıl 51. kez düzenlenen festivalin yaza damgasını vuracağını belirterek, "Kültür ve sanat kenti, medeniyetin başkenti Bursa'da yarım asırdır devam eden bu festival, 1 ay boyunca, dostluk ve barış mesajları Bursa'dan dünyaya yayılacak" diye konuştu.

Festivallerin toplumların buluşma ve kaynaşma ortamları olduğunu anlatan Başkan Altepe, "Bursa Festivali, yıllar boyunca Bursa'ya güzellikler kattı, izler bıraktı. Bu yıl da Bursa, organizasyonun en iyi şekilde gerçekleşmesi için kenetlendi" dedi.

Sanat dünyanın ortak dili olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursa Festivali, bu şehrin 51 yıllık geleneğidir. Dünyaca ünlü ve değerli sanatçıları Bursa'da sevenleriyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

51. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında 15 Haziran'da Nazan Öncel, 18 Haziran'da Mercan Dede & Emel Mathlouthi, 19 Haziran'da MFÖ, 20 Haziran'da Yasmin Levy, 21 Haziran'da Şevval Sam, 23 Haziran'da Sertab Erener, 27 Haziran'da Karagöz Halk Dansları Topluluğu & Özgür Eren ile 'Ben Anadolu'yum' programı, 28 Haziran'da Fatih Erkoç, 30 Haziran'da Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin 'Zorba', 1 Temmuz'da Monica Molina ve 3 Temmuz'da da Inna konserleri gerçekleştirilecek.

(ET-

13.06.2012 00: 08: 44

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'da Festival Coşkusu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement