Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala Açıklaması

"Uludağ'da çevre kirliliğine neden olan atık sular sorununun çözümü için yetkinin Büyükşehir Belediyesine verilmesi gerekir" dedi.

13.01.2012 14:49

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala,

" Uludağ'da çevre kirliliğine neden olan atık sular sorununun çözümü için yetkinin Büyükşehir Belediyesine verilmesi gerekir" dedi.

Pala, Uludağ'daki mekanların atık ve kanalizasyon sularının Kaplıkaya ve Gökdere'ye ulaştığını belirterek, Türkiye'nin en önemli kış ve doğa sporları merkezlerinden olan Uludağ'ın yıllardır biriken sıkıntılarının çözülmesinin gerekli olduğunu dile getirdi.

Uludağ'ın, Bursa sınırları içinde bulunduğunu vurgulayan Pala, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en önemli tabiat alanının, en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Uludağ Milli Parkı'nda, birinci ve ikinci gelişim bölgelerinde, kamp ve günü birlik kullanım alanlarında mevcut içme ve kullanma suyu, atık su arıtma ve kanalizasyon tesisleri terfi istasyonu kurma işlemleri var. Uludağ'daki mekanların atık ve kanalizasyon suları maalesef Kaplıkaya ve Gökdere'ye ulaşıyor. Yıllardır bu konuda çözüm üretilemedi."

Büyükşehir Belediyesi Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğünün, Uludağ'ın kanalizasyon ve su hizmetleriyle ilgili yaklaşık 20 milyon liralık yatırımı olduğunu dile getiren Pala, su ve kanalizasyon hizmetlerinin BUSKİ tarafından yürütülmesi ve bu yatırımların yapılması gerektiğini söyledi.

Uludağ'ın kullanımı ve yönetiminin Büyükşehir Belediyesinde olmadığına değinen Pala, "Bursa, kendi parçalarını yönetebilecek idarecilere sahiptir. Belediyeleri de bu konularda tecrübelidir. Uludağ, Milli Park olarak kalmalı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilmelidir. Uludağ, uzaklardan yönetilmemelidir. Yıllardır biriken ve çözülemeyen sorunlar bunun ispatıdır" dedi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Kent Konseyi Başkanı Pala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement