Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Şankaya'ya Veda Yemeği - Son Dakika
Yerel

Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Şankaya'ya Veda Yemeği

Bursaspor Kulübü'nde 2006 yılından beri Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı yapan ve yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan Kadir Şankaya için veda yemeği verildi.

17.04.2015 01:01

Bursaspor Kulübü'nde 2006 yılından beri Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı yapan ve yeni dönemde aday olmayacağını açıklayan Kadir Şankaya için veda yemeği verildi.

Bursaspor Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Divan Başkanlık Kurulu üyesi Galip Sakder tarafından bir otelde düzenlenen yemeğe, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, teknik direktör Şenol Güneş, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Denetleme Kurulu Başkanı Kamuran Şakir, Divan Başkanlık Kurulu 2'nci Başkanı Burhan Vatan ile yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Sakder, gecede yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 yıldır divan başkanlığı yapan Kadir Şankaya'ya teşekkür etti.

Şankaya'nın "Bundan sonra Divan Başkanlığı'na aday olmayacağım. Yerimi gençlere bırakacağım" sözleri üzerine kendisine bir teşekkür gecesi düzenlemek istediğini belirten Sakder, "Başkanımız hiçbir yere gitmiyor. Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı artık bizim için onursal bir başkan. Ben yönetim kurulumuzdan bir ricada bulunmak istiyorum. Kendisinin şeref tribünündeki yerinin aynı şekilde kalması bizleri çok mutlu edecektir" ifadesini kullandı.

-"Bursaspor bizim her şeyimiz"-

Şankaya da uzun yıllar Bursaspor'a çeşitli görevlerle hizmet ettiğini belirterek, son 10 yılda kendisini Divan Başkanlığı'na seçen herkese teşekkür etti.

Kadir Şankaya, 2006 yılından beri 4 dönemdir başkanlık yaptığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Galip ve iki arkadaşım o dönemden beri benimle geliyor. Bir arkadaşımız rahmetli oldu. Arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Allah kısmet ederse bu ayın 21'inde son Divan Kurulu toplantımızı yapacağız. Önümüzde Bursaspor'un genel kurulu var. Tüzük gereği Olağan Genel Kurul'un sonrasında Divan Kurulu da seçime gitmek durumunda. Bu seçimde aday olmayacağımı açıklamıştım. Gelecek olan başkanının ve yönetimin her zaman yanında olacağımı belirtmek istiyorum. Çünkü Bursaspor bizim her şeyimiz. Uzun yıllar Bursaspor'da başkanlık yaptım, yöneticilik yaptım. Son 10 yıl bizi Divan Kurulu Başkanı seçen herkese çok teşekkür ediyorum."

"Uzun yıllar önce kazanılan kupayı inşallah müzemize götürürüz"-

Bursaspor Başkanı Bölükbaşı ise Divan Başkanlık Kurulu'nun Bursaspor için çok büyük bir öneme sahip olduğunu bildirerek, "Şu ana kadar Bursaspor sürekli ayakta kaldıysa ve Türkiye'de iyi bir marka olduysa bana göre Divan Başkanlık Kurulu'nun emeği burada çok büyük" değerlendirmesinde bulundu.

Bu zamana kadar kulüpte yaptığı yöneticilik ve başkanlık döneminde divanın kendisine yol gösterdiğini belirten Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Bursaspor başkanı olmak hayalimdi. Zor bir dönemde göreve geldik. Bu günlerde sizlerin çok büyük desteğini gördük. Bizler de çok çalıştık. Şu an güzel yerlerdeyiz. Ligde dördüncüyüz. Akabinde çeyrek finali geçtik. İnşallah uzun yıllar önce kazanılan kupayı, hocamızın da katkılarıyla müzemize götürürüz. Bursa bunu hak ediyor. Şahsım ve yönetim kurulu adına Kadir Şankaya'ya hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."

Bölükbaşı, bundan sonra yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısında Kadir Şankaya'nın Bursaspor'un onursal divan kurulu başkanı olması yönünde karar alacaklarını da sözlerine ekledi.

-"Daha büyük bir Bursaspor istiyorsak, sorunları çözmeliyiz"-

Teknik direktör Güneş ise Şankaya'nın Bursaspor'a yaptığı hizmetleri sadece kentin değil tüm Türkiye'nin bildiğini kaydetti.

Görevden ayrılsa da Şankaya'nın hizmetlerinin devam edeceğini bildiren Güneş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Divan Kurulu camianın önde gelen kişilerinden oluşur. Bursaspor, büyük bir şehrin takımı. Bursaspor büyük bir kulüp. İlk geldiğimiz günden bu yana başkanımızın yakın ilgisi var. Zorlukları var. Yükselen bir değeriz ama yeterli değiliz. Daha büyük bir Bursaspor istiyorsak, sorunları çözmeliyiz. Aksi halde bugünleri ararız. Futbolcular, teknik adamlar, bizler gelip geçiciyiz ama kulüp ebedi kalacaktır. Büyüdüğünüz zaman sancılar da büyür. Eğer çözmezsek o sorunlar sizi boğar. Bu süre içinde katkım olduysa çok mutlu olurum. Ben daha iyi Bursaspor olacağını düşünüyorum."

Geceyi düzenleyen Sakder, Şankaya ve Güneş'e kahve fincanı, Güneş de Şankaya'ya gecenin anısına İznik çinisi takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursaspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Şankaya'ya Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement