Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük önder Atatürk, ebediyete intikalinin 73.yılında Afyonkarahisar'ın ilçelerinde düzenlenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2011 15:41

Büyük önder Atatürk, ebediyete intikalinin 73. yılında Afyonkarahisar'ın ilçelerinde düzenlenlenen törenlerle anıldı.

Sultandağı ilçesindeki etkinlikler Anıt Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sultandağı Düğün Salonu'nda devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Atatürk" konulu şiir yarışmasında dereceye giren şiirler okundu "Bir ömrün hikayesi" adlı oratoryo sahnelendi.

Anma törenine, Kaymakam Mehmet Sülün, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Başçavuş Selim Şirin, Belediye Başkanı Osman Acar, İlçe Emniyet Amiri Hasan Çelik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

-Çay'da Atatürk'ü anma etkinlikleri

(fotoğraflı)

Çay ilçesindeki anma töreninde, Dörtyol Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Saat 09.05'te çalan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Program Çay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Salonu'nda devam etti.

Programda, Mustafa Kemal Atatürk'ün biyografisi okundu. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Atatürk'ün anlatılmayan yönleri, ölümünün ardından iç ve dış basında Ulu Önder Atatürk ile ilgili açıklamalar yer aldı.

Oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.

- Dazkırı'da büyük önder Atatürk, saygıyla anıldı

(fotoğraflı)

Dazkırı ilçesindeki tören, Kaymakam Mustafa Kutlu ve kamu kurum temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarıyla başladı.

Çelenklerin sunumu sonrası Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki bayraklar yarıya indirildi.

Dazkırı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Kültür Salonu'nda anma programı düzenlendi. Tarih öğretmeni Mehmet Ertuğrul Gölcü, Atatürk'ün yaşamını konu alan bir sunum yaptı, öğrenciler tarafından kompozisyonlar ve şiirler okundu.

Atatürk'ün sevdiği şarkılar eşliğinde slayt gösterisi izlendi, " Selanik'ten Cumhuriyete" oratoryosu sunuldu.

Kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Mustafa Kutlu, Garnizon Komutanı Melik Özkaya ve Belediye Başkanı Güneş Zengin tarafından çeşitli hediyeler verildi.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement