Büyük Selçuklu Mirası" Tyb Yayıncılık Özel Ödülü Aldı - Son Dakika
Yerel

Büyük Selçuklu Mirası" Tyb Yayıncılık Özel Ödülü Aldı

Büyük Selçuklu Mirası" Tyb Yayıncılık Özel Ödülü Aldı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” ödül töreninde “Büyük Selçuklu Mirası” yayını ile ödül aldı.

27.04.2014 11:34

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödül töreninde "Büyük Selçuklu Mirası" yayını ile ödül aldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezinde düzenlenen ödül törenine; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Milli Kütüphane Genel Müdür Yardımcısı Fikret Komser, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gümrah, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan, TYB merkez ve şubelerin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ödül alan konuklar ve davetliler katıldı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Büyük Selçuklu Mirası eserine verilen ödülü TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç'tan alan Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Gümrah, "Selçuklu" ismini taşıyan bir belediye olduklarını ve Selçuklu medeniyetinin tanınmasına ve bilinirliğine katkı sağlayacak böyle anlamlı bir çalışmaya ödül verilmesinin büyük bir onur olduğunu söyledi. Mehmet Gümrah, "Bu çalışmamız 2009 yılında başlayan, 4 yıl süren uzun soluklu ve Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen bir çalışmadır. 5 ciltten oluşan kitap ve 180 dakikalık belgeselden oluşan bu eserle, Selçuklu medeniyeti konusunda farkındalık oluşmasına katkı sağlanmıştır. Çok ciddi ve güzel bir çalışma. Türkiye Yazarlar Birliği özel ödülü alması, kadim medeniyetin başkenti olarak Konya için büyük bir onur. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Selçuklu Mirası' Tyb Yayıncılık Özel Ödülü Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement