Büyükçekmece Festivalinde Dünya Kültürler Buluştu - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece Festivalinde Dünya Kültürler Buluştu

15. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Mimar Sinan Kültür Parkında, yerli ve yabancı birçok turistin katıldığı; Geçmişten Günümüze Hamam Kültürü ve Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı sergilerinin açılışı Başkan Hasan Akgün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

04.08.2014 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Büyükçekmece Belediyesi tarafından, Mimar Sinan Kültür Parkında, yerli ve yabancı birçok turistin katıldığı; Geçmişten Günümüze Hamam Kültürü ve Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı sergilerinin açılışı Başkan Hasan Akgün'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükçekmece'de, 15.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Geçmişten Günümüze Hamam Kültürü ve Uluslararası El Sanatları Atölye Bayramı sergilerinin açılışları yapıldı.

Büyükçekmece Kültür Park'ta Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün ve Türk Folklor Kurumu Başkanı Gürhan Ozanoğlu'nun gerçekleştirdiği sergi açılışlarının ardından festivale çeşitli ülkelerden katılan misafirlere Türk Folklor ve Kültürü tanıtıldı. Kendi elleriyle misafirlere hamam sergisinde şerbet ikram eden Başkan Hasan Akgün, temsili olarak hamam da yıkama usulünü yabancı misafirlere gösterdi. El Sanatları Atölyesini de gezen Başkan Akgün, zanaatçılarla tek tek konuştu.

Dünya Kültürlerinin buluştuğu sergide, Nazar boncuğu işlemeciliğinden oyuncak bebek yapımına, Ukrayna kilim dokumacılığından, çakıl taşları boyama sanatına kadar birçok yerli ve yabancı el sanatı kültürünün sergilendiği ve satışının yapıldığı atölye vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Ukrayna'dan gelen Valentyna ve Darina Tkach el işlemesi ile yaptıkları kilimleri sergilediler. Sergide bir çok ülkede ve özellikle Türkiye kültürünü tanıdıklarını söylediler. Darina Tkach, " Çok memnun kaldım böyle bir sergiden, ilk defa ülke dışına çıktım ve böyle bir sergiye ilk defa katıldım. Böyle sıcak kanlı bir ülkede toplumda bulunmaktan çok memnun oldum. Burada farklı farklı kültürleri de tanımış oldum" dedi.

Yapmış olduğu oyuncak bebeklere Adıyaman'ın özelliklerini ve yöresel kıyafetlerini giydirdiğini söyleyen Zahide Durmaz, "Bu festivalde ülkemizde ve dünyamızın bir çok ayrı yerinden gelen insanlar var herkes değişik sanat dallarıyla meşgul oluyor. Hepimizin kendimize özgün kültürleri var bizler onlardan onlarda bizden değişik kültürler öğrenmekteyiz" sözlerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece Festivalinde Dünya Kültürler Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement