Büyükçekmece'nin Büyükleri İkinci Kez Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

Büyükçekmece'nin Büyükleri İkinci Kez Sergileniyor

Büyükçekmece\'nin Büyükleri İkinci Kez Sergileniyor

Büyükçekmece Belediyesinin, Türkiye’de bir ilk olan Büyüklerimizi Saymak sloganıyla hayata geçirdiği "Büyükçekmece’nin Büyükleri" projesinin ikincisi 15 Mayıs Pazar günü sergilenecek.

11.05.2016 13:26

Büyükçekmece Belediyesinin, Türkiye'de bir ilk olan Büyüklerimizi Saymak sloganıyla hayata geçirdiği "Büyükçekmece'nin Büyükleri" projesinin ikincisi 15 Mayıs Pazar günü sergilenecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, Celaliye köyünde yaşadığı bir olay üzerine hayata geçirilmesini istediği, ilçede yaşayan yaşlıları ölümsüzleştirmek amaçlı proje iki yıl sonra bir kez daha hayata geçiriliyor.

Büyükçekmece Belediyesi ile Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) işbirliğiyle ilki Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Büyükçekmece'de yaşayan 70 yaşın üzerindeki yaşlılar evlerinde ziyaret edilerek portre fotoğrafları çekildi. Sergilenen fotoğraf daha sonra bir albümde toplanarak, Büyükçekmece'nin tarihinde iz bırakan yaşlılar ölümsüzleştirilecek. Ayrıca albümde yer alan her yaşlı için bir de ağaç dikilecek. "Büyükçekmece'nin Büyükleri 2" için yaklaşık iki yıldır devam eden fotoğraf çekimleri BUFOD üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında çekilen fotoğraflar 15 Mayıs Pazar Günü Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisinde açılacak fotoğraf sergisinde Büyükçekmecelilerle buluşacak. Sergi 21 Mayıs Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

PROJE TEKRARLANACAK

Büyükçekmece'nin Büyükleri Projesini çok önemsediklerinin altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, şöyle konuştu:

"Bir gün Celaliye köyünde, 100 yaşındaki Mehmet amcayla tanıştım. Anlattıklarını dinledim karşımda canlı bir tarih duruyordu. Bu projeye o an karar verdim. Büyükçekmece'nin tarihinde yer almış 70 yaşın üzerinde ne kadar büyüğümüz varsa hepsinin önce bir sergi sonrasında da katalog aracılığıyla ölümsüzleştirmeyi amaçlıyoruz. İlkini 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz projemizi iki yıl sonra bir kez daha hayata geçiriyoruz. Bundan sonra her iki yılda bir tekrarlayacağız. Büyükçekmece Fotoğraf Derneği başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükçekmece'nin Büyükleri İkinci Kez Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement