Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, beldelerde yaşayan vatandaşların büyük bir bölümünün, belde belediyelerinin kapatılmasına karşı olduğunu belirtti.

15.10.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, beldelerde yaşayan vatandaşların büyük bir bölümünün, belde belediyelerinin kapatılmasına karşı olduğunu belirtti.

Kiraz, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı kapsamında Malatya'da kapatılması planlanan beldelerde referandum yaptıklarını hatırlatarak, vatandaşların büyük bölümünün belde belediyelerinin kapatılmasına karşı olduğunu söyledi.

Ören, Ağılbaşı, Hasançelebi, Beydağı, Güzelyurt ve Fethiye beldelerinde yapılan kamuoyu yoklamasının sonuçlarını açıklayan Kiraz, Ağılbaşı beldesinde referanduma katılan 655 kişinin tamamının, Beydağı beldesinde bin 24 kişiden 936'sının, Fethiye beldesinde bin 103 kişiden bin 99'unun, Güzelyurt beldesinde bin 364 kişiden bin 353'ünün, Hasançelebi beldesinde 729 kişinin tamamının ve Ören beldesinde bin 527 kişiden bin 512'sinin belde belediyesinin kapatılmasına karşı çıktığını kaydetti.

Kiraz, yapılan kamuoyu yoklamasında sadece CHP'li görevlilerin olmadığını, bazı partilerin de görevli bulundurduğunu ifade ederek, "6 beldemizde referanduma katılım ortalaması yüzde 80. 6 beldemizde de 'beldemiz kapatılmasın' diyenlerin ortalaması yüzde 98 gibi bir rakam. 6 beldenin sonucu bize şunu gösteriyor; halka rağmen ve halka karşı ortaya konan politikaların ne kadar tepkiyle karşılandığını gösteriyor. Halk beldesinin kapatılmasını istemiyor" diye konuştu.

Muhabir: Ensar Özdemir/ Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement