Büyükşehir Belediyesi'nde İhtiyaçlı Ailelere Soba Yardımı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi'nde İhtiyaçlı Ailelere Soba Yardımı

Büyükşehir Belediyesi, "Antalya'yı ısıtıyoruz" sloganıyla geliri bulunmayan ihtiyaç sahibi ailelere soba dağıtıyor.

11.01.2013 12:20

Büyükşehir Belediyesi, " Antalya'yı ısıtıyoruz" sloganıyla geliri bulunmayan ihtiyaç sahibi ailelere soba dağıtıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Antalya'yı ısıtıyoruz" projesi kapsamında herhangi bir geliri olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara soba yardımına başlatıldı.

Belediyeye başvuran vatandaşların talepleri, sosyal hizmet uzmanları tarafından evlerine gidilerek değerlendiriliyor. İhtiyacı olduğu tespit edilen ve ekonomik yetersizlik içerisindeki ailelere ekipler tarafından soba götürülüyor. Soba yardımında yaşlılara, hastalara, engelli bireylere ve küçük çocukları olan ailelere öncelik veriliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ağır kış şartlarının yaşandığı bugünlerde ısınma sorunu yaşayan vatandaşları unutmadıklarını ifade etti.

Akaydın, özellikle küçük çocukları bulunan ailelerin ısınma sorunu nedeniyle kış hastalıklarına yakalanma riskinin yüksek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlk etapta 50 aileye soba yardımında bulunuyoruz. Yardımlarımız kış ayları boyunca sürecek. Sosyal belediyecilik anlayışı ile ekonomik yetersizlik içindeki vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecek. Projeye vatandaşların da destek vermesini istiyorum. Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla birçok ihtiyaç sahibine eşya yardımında bulunuyoruz. Bu merkeze yapılan bağışlara bakıldığında ikinci el soba bağışı yok denecek kadar az. Projemiz bağışçıların destekleri ile daha geniş kitlelere ulaşacaktır."

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nde İhtiyaçlı Ailelere Soba Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement