Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yapmayı planladığı Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoramasının yapım çalışmalar devam ediyor.
Gaziantep'in tarih ve kahramanlık eserlerinin sergileneceği panoramanın 2017 yıl 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu'na yetiştirilmesi planlanıyor. Öncelikle, yaşayan canlı tarihçiler, tüm oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları ile birlikte düşünerek geliştirilen panoramada bir 'Araştırma Komisyonu' kuruldu. Tüm dünya örnekleri, özellikle Rusya-Sİvastapol yerinde incelenerek panorama planlandı ve buna göre projelendirildi. Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve göstermiş olduğu kahramanlığın sergilemesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi yağlı boya tekniği ile yapılacak. 12 dönüm üzerinde kurulacak olan panoramada, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda kademeli geçişlerle bin 133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak hatta içinde hissettirecek. Panoramaya giriş, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşında da etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacak olup, panoramaya ulaşana dek, hazırlık bölümü ile görsel ve işitsel anlatım teknikleriyle panorama sahnesine hazırlayacak. Gaziantep'e mal olan Antep Harbinin anlatılacağı panoramada yine şehrin tüm organlarıyla karar alarak (kamu yerel sivil iş birliğinin güzel bir örneği olma özelliği ile) ortaya Gaziantep'e yakışır bir proje hazırlanarak hayata geçirilmesi planlanıyor.
25 Aralık 2017 tarihinde ziyarete açılması planlanan panoramada içerisinde kütüphane, araştırma merkezi, sunum odaları, kent tarihi araştırma merkezi, seyir terasları, satış ofisleri ve kafeteryanın yapılması düşünülüyor. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Büyükşehir'den Yeni Bir Proje - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?