Çadır Kentteki Yetişkinlere Psikolojik Destek - Son Dakika
Yerel

Çadır Kentteki Yetişkinlere Psikolojik Destek

Çadır Kentteki Yetişkinlere Psikolojik Destek

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli eğitimci ve yetişkinlere psikolojik seminerler verildi.

26.09.2014 09:32  Güncelleme: 09:56

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli eğitimci ve yetişkinlere psikolojik seminerler verildi.

Yetişkinlere ve öğretmenlere verilen seminerlerde, özelikle savaştan dolayı etkilenen çocukların anlaşılması için çaba sarf edilmesi ve çocukların bu psikolojiden uzaklaştırılması hususunda neler yapılması gerektiği konular üzerinde duruldu.

Psikolog Dr. Hasan Mahmud tarafında verilen "Yetişkinlerin savaştan çıkmış çocuklarla iletişim kurmaları ve psikolojilerini anlamaları" konulu sabahları yetişkin bayanlara, öğleden sonra yetişkin erkeklere verilmek üzere, seminerler beş gün sürdü.

Verilen seminerlerle ilgili açıklama yapan Psikolog Dr Hasan Mahmud şu açıklamalarda bulundu "Bilinen o ki savaştan çıkan çocukların psikolojileri illaki yara alır. Bu çocukların zaman zaman altlarını ıslatmaları, kabus görmeleri, yatarken kardeşlerine sarılmaları, uçak sesinden kaçmalar, yalnızlığı sevmeleri gibi belirtiler görülür. Çocukların bu psikolojiden kurtulmaları için eğitimcilerin ve yetişkinlerin bu çocuklarla iletişim kurmakları ve bu çocukların bu korkulardan kurtulmaları için yardımcı olmaları gerekir. Eğitimcilere anne ve babalara bu konuda çok büyük görevler düşmektedir. Bizler bu seminerlerimizde bu konulara dikkat çekerek eğitimcileri, annelere ve yetişkinleri bilgilendirmeye çalıştık. Bizlere bu fırsatı veren Çadır kent yönetimine teşekkür ederim"dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentteki Yetişkinlere Psikolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement