Çalık,meydancık Köyü'nü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Çalık,meydancık Köyü'nü Ziyaret Etti

Çalık,meydancık Köyü\'nü Ziyaret Etti

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Muhalefet konuşur, biz icraat, biz iş yaparız" dedi.

08.04.2013 16:36

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Muhalefet konuşur, biz icraat, biz iş yaparız" dedi.

AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkan Yardımcısı Nevzat Dizi, Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet İlbak ve partililerle beraber Battalgazi'nin Meydancık Köyü'nü ziyaret etti.

Çalık,

ziyarette yaptığı konuşmasında Meydancık Köyüne yapılan hizmetlerden bahsederek, "Meydancık Köyü AK Parti iktidarı döneminde ilk etapta 5 kilometrelik asfalt yola kavuştu, ardından 2 kilometrelik yine asfalt yol ve şuanda da 2 kilometrelik asfalt için 130 bin lira ayrılmış durumda. İçme uyu konusunda Meydancık Köyü yıllarca içme suyuna kavuşamadı, kavuşturamadılar. Dört bir tarafında sular varken Meydancık yıllarca içme suyunu bidonlar ile taşımak zorunda kaldı. Şuanda ise şebeke sistemi ile köylümüz suyunu evinden alıyor ve bunun güzelliğini hep beraberce yaşıyoruz.

Meydancık Köyü'nün bize iletmiş olduğu en önemli sorun Kapıkaya Barajı'ndan alınacak sulama suyu projesi. Şuanda elektrik ile sulama yapıldığı için vatandaşımıza yüklü miktarda elektrik borcu gelmektedir. Gelen bu borç bizleri rahatsız etmekte ve üzmektedir. Bu vesile ile Devlet Su İşleri ile görüşmelerimiz yaptık, inşallah Kapıkaya Barajından bir artış olduğu anda Meydancık Köyü de bundan faydalanacaktır. Yani Kapıkaya'dan aldığımız su direkt olarak Meydancık Köyü'ne ulaştırılacak ve vatandaşlarımızın üzerinden ciddi bir yük kalkmış olacak" şeklinde konuştu.

Kayısı çiçeklerinde don sebebiyle meydana gelen zarara da değinen Çalık, konuşmasında 'Biz bugüne kadar çiftçimizi hiç darda bıraktık mı? Asla bırakmadık. Son 10 yılda çiftçimizin aldığı destek hiçbir iktidar döneminde alınmamıştır. Çiçek yanardı kimsenin ruhu duymazdı. Şimdi sigorta kapsamına alındı, meyve sigorta kapsamına alındı

ve primlerin üçte ikisini devlet ödüyor. 2012'de meyve zarar gördüğü için çiftinin hem Ziraat Bankası hem de Tarım Kredi Kooperatifi borcunu ertelettik.

Şimdi kalkmış CHP milletvekili 'çiftçimizin hakkını istiyoruz' diyor. Bu hakkı istemek sana değil bize düşer. Biz bugüne kadar bu hakkı kimseye vermedik, bundan sonrada vermeyiz.

Bakanımız Ali Babacan ile konuştuk, zararlar yüzde kırkın üstünde olduğu andan itibaren, ki şuana kadar ki tespitler o yönde, Sayın Bakanımızdan sözünü aldık ve çiftçimizin zararını karşılayacağız. Tarım Bakanımızdan da sözünü aldık ve bütün bilgileri kendisine ilettik.

Şimdi kalkmış muhalefet partisi vekili, 'araştırma önergesini biz verdik onlar ret etti' diyor. Sen ancak konuşursun biz icraat, biz iş yaparız.

Sen gece uyurken biz bu konuların hepsini Başbakanımız ile Bakanlarımız ile konuştuk. Senin gittiğin yerden biz dönüyoruz, sana günaydın" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalık,meydancık Köyü'nü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement