Çalık Yedaş'ın Kalite Standardı Alman Tüv'le Taçlandı - Son Dakika
Yerel

Çalık Yedaş'ın Kalite Standardı Alman Tüv'le Taçlandı

Çalık Yedaş\'ın Kalite Standardı Alman Tüv\'le Taçlandı

Çalık YEDAŞ'ın, 'ISO 9001.2008 Kalite Yönetim Sistemi'ne uygun olduğu onaylandı.

19.04.2012 18:40

Çalık YEDAŞ'ın, 'ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi'ne uygun olduğu onaylandı.

Yaklaşık 1.5 yıl önce 5 ilin elektrik dağıtım işini üstlenen Çalık YEDAŞ, ISO 9001;2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini TÜV'den alarak, Uluslararası Standardizasyon Örgütü'nün oluşturduğu kalite yönetim standartlarına ulaşmış oldu. Kısa sürede yaşanan bu gelişmenin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Genel Müdür Türkoğlu, "Bu belge müşterilerine ve topluma daha fark edici hizmet sunmasının karşılığıdır" dedi.

29 Aralık 2010 tarihinde özelleştirmeyle Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'un elektrik dağıtım işini devralan Çalık YEDAŞ, sorumluluk alanındaki tüm il ve ilçelerde çalışanları ve paydaşları ile şirket hedef ve stratejilerini kısa sürede sonuca ulaştırdı. Sürdürülebilir müşteri memnuniyeti temelinde oluşturmuş, yenilikçi bir şirket yapısı ile faaliyetlerini gerçekleştirme sürecinde toplam kalite yönetim anlayışını rehber edinen Çalık YEDAŞ, bu doğrultuda ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgelendirme çalışmalarına başladı. Müşteri ve çalışan memnuniyetini, teknolojik donanımıyla bütünleştiren Çalık YEDAŞ'ın, elektrik dağıtım ve perakende satış alanında 'ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi'ne uygun olduğu kısa sürede onaylandı.

"ŞİRKETİMİZ FARKINDALIK OLUŞTURMAYI SÜRDÜRECEK"

Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, ISO 9001 standardı, her yıl TÜV tarafından denetleneceğini belirterek, "Bu standart ile çalışanların kalite bilincinde artış sağlanacak ve şirketin farklılık yaratmasında süreklilik oluşturacak. Şirketin uluslararası geçerliliğe sahip bir kalite belgesi edinmesinin getirdiği bilinç ile müşteri memnuniyetinde ve müşteri sadakatinde artış sağlanacağı gibi, geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulmasını sağlayacak altyapı da oluşturulacak. Veriler ve istatistiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesi, kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atılmış olması açısından da önemlidir" dedi.

TÜV 140 YILLIK BAĞIMSIZ BİR DENETİM KURULUŞU

Çalık YEDAŞ ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni uluslararası standartlarda bir akreditasyon firması olan TÜV'den aldı. TÜV Thüringen e.V. Almanya'da teknik muayene, kontroller ve yönetim sistem belgelendirilmesi için Alman devleti tarafından yetkilendirilmiş 140 yılı aşkın bir geçmişe sahip bağımsız bir denetim, kontrol ve belgelendirme kuruluşu.

ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?

ISO International Organization for standardizasyon'un kısa yazılışıdır, yani Uluslararası Standardizasyon Örgütü'nün oluşturduğu bir kalite yönetim standardıdır. ISO 9001 Belgesi ise ilgili kuruluşun ürün veya hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve dolayısı ile kuruluşun ürün ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirlemektedir. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalık Yedaş'ın Kalite Standardı Alman Tüv'le Taçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement