Çalışanlar Oynadı, Başkan İzledi - Son Dakika
Yerel

Çalışanlar Oynadı, Başkan İzledi

Maltepe Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu tiyatro topluluğu tarafından sahnelenen ve Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da izlediği “Yer Altındakiler” oyunu, büyük bir ilgi gördü.

09.11.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu tiyatro topluluğu tarafından sahnelenen ve Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da izlediği "Yer Altındakiler" oyunu, büyük bir ilgi gördü.

Maltepe Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu "Tiyatro Maltepe"nin, "Yer Altındakiler" isimli tiyatro oyunu, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde (TSKM) sahnelendi. Tiyatro oyununu izleyenler arasında, tiyatronun kurulmasına öncülük eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da vardı. Mart ayında kurulan "Tiyatro Maltepe" için, belediyenin farklı müdürlüklerinde görev yapan şoförden, hemşireye, stajyer öğrenciden, sekretere, psikolog ve şehir planlama uzmanından, biyoloğa değişik meslek gruplarından 17-50 yaş aralığında çalışanlar bir araya geldi. Maltepelilerin beğeniyle izlediği Aziz Nesin ve Anton Pavloviç Çehov'un oyunlarının derlemesiyle oluşan iki perdelik komedi oyununu Kubilay Erdelikara uyarlayıp yönetti. Oyunda, siyasetten, günlük hayattan insan öykülerinin, iyilik ve kötülük kavramlarının işlendiği ve siyasi taşlamalar sahnelendi.

"SİZLERLE GURUR DUYUYORUM"

Oyunun gösterimi sonrası sahneye çıkarak bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Belediyemin böyle bir ekibi oldukça Maltepe'de tiyatro adına birçok şeyin değişeceğini umut ediyor, etmekten öte bunu görüyorum. Zaten ekipte, büyük tiyatro ustası Emin Olcay'ın öğrencisi olduğunu bildiğim arkadaşlarım da var. Arkadaşlarımızın belediye adına güzel işler yapacağını biliyor ve destekliyorum. Bu anlamda Emin Olcay ve çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu güzel oyunu bizler izlettikleri ve ilçede önemli bir tiyatro grubunu oluşturdukları için ayrıca kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalışanlar Oynadı, Başkan İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement