Çanakkale'de "Gmka Kalkınma Kurulu Toplantısı" - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de "Gmka Kalkınma Kurulu Toplantısı"

Çanakkale\'de "Gmka Kalkınma Kurulu Toplantısı"

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Kalkınma Kurulu toplantısı, Çanakkale'de yapıldı.

17.12.2013 11:05

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Kalkınma Kurulu toplantısı, Çanakkale'de yapıldı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre Fuar Merkezi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, Balıkesir ve Çanakkale'nin turizmden istenen payı alamadığını söyledi.

Turhan, iki kentin avantajının, büyük şehirlerin kenarında, gelişimini tam olarak sağlayamamış bir bölge olarak kalması olduğunu ifade ederek, "Ajansın 2014 yılındaki toplam desteği 14 milyon 200 bin lira olacak" dedi.

Ajansın mali programında 6 sektöre öncelikli destek verildiğine işaret eden Turhan, şöyle konuştu:

"Öncelikli sektörlerde proje süresi 12 aydır. Ajansın sağlayacağı destek miktarları asgari 50 bin, azami 500 bin liradır. Bir başvuru sahibi en fazla iki projesi için destek isteyebilir, bir projesi için destek alabilir. Bir kurum ya da kuruluş, her iki program kapsamında en fazla üçer projede ortak olabilir. Gökçeada, Bozcaada ve Marmara ilçelerinden birinin olması, değerlendirme aşamasında avantaj sağlayacaktır. Kalkınmada öncelikli bu ilçelere pozitif ayrımcılık yapıldı."

Daha sonra yapılan seçimde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevini Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a devretti.

Kalkınma Kurulu Katip Üyeliğine Çanakkale Sosyo Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Derneği Başkanı Tunca Yüğnük, ikinci katipliğe Balıkesir KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay seçildi.

Ajansın tanıtımı ve faaliyetleri konulu sunumla sona eren toplantıya, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, GMKA Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen ile GMKA Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de 'Gmka Kalkınma Kurulu Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement