Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü

Çanakkale Zaferi\'nin 98. Yıldönümü

Çanakkale Zaferi'nin 98.yıldönümü kutlamaları nedeniyle tören düzenlendi.

18.03.2013 17:39

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü kutlamaları nedeniyle tören düzenlendi.

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında tören gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Cumhuriyet başsavcısı Hüseyin Özbakır, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, kurum ve kuruluşların başkanları, parti başkanları, daire müdürleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Vatanımızın ve milletimizin bekası ile bağımsızlık ve özgürlüğümüz uğrunda canlarını bir an bile düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Türk milleti, tarih boyunca bağımsızlığından ve özgür yaşama iradesinden hiçbir zaman ödün vermemiş, bunu bir yaşam tarzı olarak benimsemiştir. Bu nedenle hiçbir güç Türk ulusunu esaret altına alamamış, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı, varlığımıza, birlik ve bütünlüğümüze yönelen tüm tehditleri saf dışı bırakarak ülkemizi büyük ve güçlü kılmıştır. Vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan Türk milleti onurlu tutumu tarihin akışını değiştiren, tarihe yön veren kahramanlıkları ve başarılarıyla büyük bir ulus olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ulusumuz var olduğu günden beri bağımsız yaşamış, canı pahasına da olsa kutsal saydığı değerlerden asla taviz vermemiş, kuşaktan kuşağa aktarılan bu anlayış atalarımızın asırlardır yaşadığı Anadolu topraklarında bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Şehitlik günü olan bugünde, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, ülkesi ve milleti için canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bizlere emanet olan yakınlarına ve kahraman gazilerimize aileleriyle birlikte uzun ömürler diliyorum. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve tarihte görülmemiş büyük bir cesaret, inanç, azim ve kararlılık sergilenerek kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümünü kutluyorum" dedi.

Ardından, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen Jandarma Çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın, kardeşleri Orhan

ve Emirhan Aydın ile 24 Şubat 2008'de Kuzey Irak'ta güneş operasyonunda gazi olan Piyade er Cengiz Yanık'a bakanlar kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının tevcihi ile verilmesi uygun görülen devlet övünç madalyası ve beratı verildi. Ayrıca Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit düşen Jandarma Çavuş Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın ve kardeşi Orhan Aydın gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra, Kozlu İmam Hatip Okulu öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferini ve şehitlerini anlatan şiirler okundu. Ardından, Kozlu İmam Hatip Okulu öğrencileri tarafından, "Çanakkale Geçilmez" isimli tiyatro oyununu sergiledi. Kozlu İmam Hatip Okulu öğrencileri tarafından daha sonra koro sahne alarak türküler söyledi ve "Çanakkale'den Havadis Var" isimli tiyatro oyununu sergilediler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Zaferi'nin 98. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement