Çarşamba Kız Yurduna Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Çarşamba Kız Yurduna Kavuşacak

Çarşamba Kız Yurduna Kavuşacak

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ilçedeki üniversite öğrencisi sayısının 10 bine çıkacağını söyledi.
Çarşambalı iş adamı Ercan Albayrak tarafından annesi Fatma Albayrak adına Çarşamba ilçesine yaptırılan...

24.11.2013 15:50

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ilçedeki üniversite öğrencisi sayısının 10 bine çıkacağını söyledi.

Çarşambalı iş adamı Ercan Albayrak tarafından annesi Fatma Albayrak adına Çarşamba ilçesine yaptırılan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu için temek alta töreni düzenlendi. Törende konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Çarşamba'da 2010 yılında Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi'nden sonra geçtiğimiz yıl İletişim Fakültemiz öğretime açıldı. İlçemize kurulacak 3 fakülte daha var ve inşaatlar devam ediyor. Şu anda Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu ve İletişim Fakültesi'nde 700 fazla üniversite öğrencimiz öğrenim görüyor. Ticaret Borsamızın 2008 - 2009 yıllarında yaptırdığı Çarşamba Ticaret Borsası MYO'nda bin 500 den fazla yüksek öğrenim öğrencisi bulunmaktadır. Bütün bu öğrencilerimizin sayısı önümüzdeki beş yıl içerisinde 10 bine ulaşacak" dedi.

Annesi Fatma Albayrak'ın adıyla memleketine 2 bin 700 metrekare kapalı alana 117 öğrenci kapasiteli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu yapan iş adamı Ercan Albayrak konuşmasında bir yurtta babasının adıyla yaptıracağını söyledi. Ercan Albayrak, "Bu yurtta kalacak öğrencilere şimdiden başarılar diliyorum. Buralarda yetişecek okuyacak öğrencilerin kimi Avukat, kimi mühendis, kimi doktor, kimi de ilim ve bilim odamı olacaktır. Bizim gibi iş adamları doğdukları şehirlere hayır işlerinde bulunmak durumundadır. Bizler bugün üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu yurt inşaatını tamamladıktan sonra inşallah babamın adına da bir yurt yaptıracağım" diye konuştu.

Törene katılan Tanrıverdi Eğitim Vakfı Başkanı Kadir Ertan da bu tür yurtların sayısının her geçen yıl artması gerektiğini hatırlattı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çarşamba Kız Yurduna Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement