Çatak'ta Kur'an-I Kerim Okuma Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Çatak'ta Kur'an-I Kerim Okuma Coşkusu

Çatak\'ta Kur\'an-I Kerim Okuma Coşkusu

Van’ın Çatak Müftülüğü bünyesindeki Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i okumaya geçmeleri vesilesiyle özel bir program düzenlendi.

17.01.2014 16:58

Van'ın Çatak Müftülüğü bünyesindeki Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i okumaya geçmeleri vesilesiyle özel bir program düzenlendi.

Çatak İlçe Müftülüğü, ilçe merkezi ve köy Kur'an kurslarında eğitim ve öğretimlerini sürdüren kursiyerlerin başarılarının taçlandırılması ve motivasyonlarının güçlendirilmesini hedefleyen özel bir program düzenledi. Kurslarda 60 kadar bayan Kur'an-ı Kerim'i ilk defa okumayı öğrenirken, 8-14 yaş grubu 52 öğrenci Kur'an'a geçmenin heyecanını yaşadı. Derslerini aksatmadan okullarına devam eden ve aynı zamanda sabah ve öğle sonu programlarına kayıt olarak dönem boyunca Kur'an öğrenmek hususundaki gayretlerini ortaya koyan ilköğretim öğrencileri, programa iştirak edenlerin takdirini topladı. Öğrencilerin ezbere okuduğu Kur'an-ı Kerim surelerinin tilavetiyle başlayan program; ilahi, mevlit ve salavat dinletileriyle devam etti. Dua merasiminin ardından kurs öğrencilerine belge ve hediye takdimi ile son bulan program, veliler tarafından ilgiyle takip edildi.

Programla ilgili olarak ihtiyaç odaklı Kur'an öğretimi müfredatının Çatak ilçesinde başarılı bir şekilde uygulandığını ifade eden İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, kurslarda eğitim öğretimin yanı sıra, sosyal-kültürel etkinlik ve faaliyetlere de yer verildiğini belirtti. Ulvi bir görev olmakla beraber sorumluluk gerektiren bir vazifeyi de üstlendikleri ve bu vazifenin şuuruyla hareket ettikleri için Kur'an kursu öğreticilerini tebrik eden Müftü Kılıç, "İslam dini, Kur'an'ın doğru bir şekilde okunması ve öğretilmesine büyük önem vermiş ve bu faaliyetlerde bulunanları övmüştür. Yüce Peygamberimiz de bu manada 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' buyurarak Kur'an eğitimini teşvik etmiştir. Ayrıca sevgili Peygamberimiz de içinde Kur'an'dan bir şey bulunmayan kişinin harap olmuş bir ev mesabesinde olduğunu buyurmuştur. En hayırlı olma müjdesine muhatap olan öğrencilerimize Kur'an-ı anlama ve hayatlarına aktarmak gibi çok önemli bir sorumluluğu da üstlendiklerini hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle Allah'ın kelamını anlamanın ilk basamağı olan doğru okuma aşamasını başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyor, velilerine canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çatak'ta Kur'an-I Kerim Okuma Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement