Çaycuma'da Termik Santral Toplantısında Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da Termik Santral Toplantısında Gerginlik

Çaycuma'da yapılması planlanan termik santral projesiyle ilgili düzenlenen ÇED bilgilendirme toplantısı gerginlik nedeniyle yapılamadı.

07.02.2013 15:46  Güncelleme: 15:48

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yapılması planlanan termik santral projesiyle ilgili düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) bilgilendirme toplantısı çıkan gerginlik nedeniyle yapılamadı.

Özel sektör tarafından inşa edilmesi planlanan termik santralle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde Saltukova Lisesi Salonu'nda "ÇED sürecine vatandaşların katılımını sağlamak, bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak" amacıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya yoğun şekilde katılan vatandaşlar, pankart açarak sloganlar atarak yetkililerin konuşmasına izin vermedi.

Beldede termik santral istemediklerini belirten vatandaşlardan 67 yaşındaki Miyaser Ataoğlu, "Size bu topraklardan zındık . Hemen buradan gidin. Yoksa burada daha başka şeyler olacak" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

Yetkililer, toplantıyı yapamayacaklarına kanaat getirerek, tuttukları

"bilgilendirme toplantısı yapılamamıştır" tutanağını salonda okudu. Buna tepki gösteren bir grup vatandaş, tutanak imzalanacağı sırada "Halkın yoğun tepkisinden dolayı toplantı gerçekleşmemiştir" ibaresinin yazıda yer almasını istedi.

Yaşanan gerginliğin ardından tutanağı vatandaşların istediği gibi yeniden düzenleyen yetkililer, salondan ayrıldı.

Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, yaptığı açıklamada, toplantıda halkın kendisine de tepki gösterdiğini ifade ederek, "Toplantıda yetkili kişi olarak bulunmak zorundayım. Beldemiz gelinlik kız gibidir. Herkes isteyecektir. Ancak biz halkımızın menfaatlerine en uygun projelerin hayata geçmesine destek veririz" dedi.

Muhabir: Hüseyin Tıraş/Erdinç Aksoy

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da Termik Santral Toplantısında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement