Cecimli Köyü Camii İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Cecimli Köyü Camii İbadete Açıldı

Cecimli Köyü Camii İbadete Açıldı

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kurşunlu Beldesi Cecimli Köyü'nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan camii tamamlanarak ibadete açıldı.

21.10.2013 14:12

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kurşunlu Beldesi Cecimli Köyü'nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan camii tamamlanarak ibadete açıldı.

Cecimli Köyü Cami açılışına; Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlu, Hekimhan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetni, Malatya Gönül Birliği Başkanı Aliseydi Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Caminin açılışı programında ilk olarak, Cecimli Köyü Cami İmam Hatibi Sedat Kutat, Kur'an-ı Kerim okudu. Caminin açılışında konuşan Hekimhan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetni, "İslam medeniyeti bir cami medeniyetidir. İnsanlığın tarihi cami ile başlar. Yeryüzünde yapılan ilk bina Kabe'dir. Kabe bir ibadetgah, bir namazgahtır. Peygamber Efendimiz Medine'ye hicretinde ilk işi cami yapmak olmuştur. İslam şehrinin merkezinde cami, caminin merkezinde de namaz vardır. Camiler İslam ilimlerinin öğretildiği ve öğrenildiği, bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim ve irfanımızı yükselttiğimiz, güzel ahlakımızı perçinlediğimiz, dini ve milli kültür kaynaklarımızdır. Camiler, İslam toplumlarının simgeleridir. Bir beldenin İslam beldesi olduğunun en güzel kanıtı, göklere yükselen minareleri ve ezanıyla camilerimizdir. Çünkü onlar, asırlarca bu toprakların, bu vatanın tapusu oldular. Asırlarca bu topraklarda özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgeleri oldular. Onun için camiler sadece namaz kılma mekanları değildir. Camiler bizim birlik, bilgi, sevgi ve özgürlük mekanlarımızdır" dedi.

Hekimhan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetni'nin konuşmasının ardından Cecimli Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Güler, 2011 yılında yapımına başlanan camiye katkı sunan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cecimli Köyü Camii İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement