Çemişgezek'te 250 Kınalı Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika
Yerel

Çemişgezek'te 250 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Çemişgezek\'te 250 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından 250 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

20.08.2015 10:10

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından 250 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Gaziantep Keklik Üretme Merkezi'nden temin edilen, erkek ve dişilerden oluşan 250 kınalı keklik sabahın erken saatlerinde avlanmaya kapalı üç farklı alanda doğal ortama salındı. Tahrip olan yaban hayatını canlandırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, "Çemişgezek ilçemizde 250 kınalı kekliği doğaya bıraktık. Yaban hayatını koruma çalışmalarını en etkin şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Kekliklerimizi devlet avlağı, avlanmaya kapalı ilan edilen bölgede kekliklerin beslenebileceği otluk, çalılık ve su ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlara bıraktık. Çemişgezek insanının doğaya karşı korumacı anlayışı çok iyi. Çemişgezek insanının kekliği çok sevdiğini biliyoruz. Köylülerimiz korumayla ilgili bize güven verdiler. İleriki zamanlarda imkan oldukça bu çalışmamızı tekrarlamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız yaban hayatını desteklesinler. Kaçak avlanmayla mücadelede bize destek versinler" dedi.

Erkalkan Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım ise "Kınalı keklikler ilçemizin adeta simgesi haline gelmiştir. Muhtarlık bölgemize de bu kekliklerden bırakıldı. Gerek sesleri, gerek süsleriyle bizleri kendisine hayran bırakan kınalı kekliklerimizi gözümüz gibi koruyacağız. Çalışmalarından ötürü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çemişgezek'te 250 Kınalı Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement