Cep Telefonuyla Dolandırıcılık Yapan 7 Kişilik Şebeke Çökertildi - Son Dakika
Yerel

Cep Telefonuyla Dolandırıcılık Yapan 7 Kişilik Şebeke Çökertildi

Cep Telefonuyla Dolandırıcılık Yapan 7 Kişilik Şebeke Çökertildi

Cep telefonuyla aradıkları kişileri dolandırdıkları yaptığı iddia edilen 7 kişi, Adana'da bir banka şubesinde rutin güvenlik önlemi alan polis ekibince, hesaplarına yatırılan 25 bin lirayı çekemeden yakalandı.

17.08.2011 14:08

Kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtıp, çeşitli illerde cep telefonuyla aradıkları kişileri dolandırdıkları yaptığı iddia edilen 7 kişi, Adana'da bir banka şubesinde rutin güvenlik önlemi alan polis ekibince, hesaplarına yatırılan 25 bin lirayı çekemeden yakalandı.

Merkez Yüreğir İlçesi Kozan Caddesi üzerindeki bir banka şubesine giren 5 kişi, memur ve işçilerin maaş günleri olması nedeniyle hafta başından itibaren rutin güvenlik önlemi alan Güven Timi'nin dikkatini çekti. Takip başlatan polis ekibi, şüphelilerin banka şubesinde birbirleriyle işaretleşmesi üzerine kimlik kontrolü yapmak istedi. Bu sırada bankadan hızlı çıkan 5 şüpheli, bir otomobile binmek isterken yakalandı.

TELEKONFERANS YÖNTEMİ

Polis, şüphelilerin banka hesaplarında inceleme yaptı. Şüphelilerden 20 yaşındaki İlker Ahmet Akçalı hesaplarındaki hareketlilikle ilgili sessiz kaldı. Polis, bu şüphelinin hesabına Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde memur olan H. A. tarafından 25 bin lira EFT yapıldığını belirledi. Soruşturmayı derinleştiren polis, H. A. ile iletişime geçip, dolandırıcıların 'telekonferans' yöntemiyle suçu gerçekleştirdiğini tespit etti.

İddiaya göre dolancılardan biri H. A. 'yı cep telefonundan arayıp, kendisini savcı olarak tanıttı. "Hakkında soruşturma açıldı, bu işin temizlenmesi için 25 bin lira para yatırmalısın" diye korkuttu, ev adresini öğrendi. Daha sonra ellerinde telsizle H. A. 'nın evine giden şebeke üyeleri, kapıyı açan karısına kendilerini 'polis' olarak tanıtı. Bu sırada evden çıkan bir dolandırıcı H. A. 'yı arayıp "Şu anda karının yanındayız, telekonferans yöntemiyle görüştüreceğiz. Hakkında açılan soruşturmayı bilmiyor. Aman kadıncağızı üzecek bir şey söyleme. Biz de söylemiyoruz" diyerek telekonferansla görüştürdü. Hakkında gerçek soruşturma açıldığına inanan H. A. , dolandırıcıların verdiği hesaba 25 bin lirayı yatırdı.

Bu bilgiler ışığında soruşturmayı sürdüren polis, Adana'da yakalanan 5 kişinin yanı sıra, Tatvan'da da şebeke üyesi olduğu belirlenen 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Şüphelilerin daha önce de aynı yöntemle 2 ayrı kişiden 25'er bin lira para dolandırdığı saptandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler İlker Ahmet Akçalı, Yalçın Alagöz (23), Bayram Ali Yakar (26), Yasin Kaplan (20), Turgay Tetik (23), Efkan Yılmaz (26) ve Onur Yılmaz (23) 'nitelikli dolandırıcılık ve kendini kamu görevlisi olarak tanıtmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Cep Telefonuyla Dolandırıcılık Yapan 7 Kişilik Şebeke Çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement