Öner, projenin tümüyle bitmesi halinde 300 bin metrekarelik bir proje olduğunu belirterek,"Projenin ilk etabı 30 bin metrekareden oluşuyor. Biz burayı 10 etapta bitirmeyi hedefliyoruz. Bu projenin bitiminde yapılacak olan harcama 200-220 milyon dolardır. Bu proje için teşvik almadık. Arazi de kendi arazimizdir bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Güneydoğu'nun böyle bir yatırıma ihtiyacı olduğunu gözlemliyorum. İnşallah bunu başarıyla taçlandıracağız" dedi.
Bu projeyle, 100 bin aileyi ağırlamayı düşündüklerini, bunun da toplamda 400 bin kişi demek olduğunu kaydeden Öner, ilçeye değil bölgeye yapacakları bu yatırımla Irak'tan ve Avrupa'dan misafir getirmeyi düşündüklerini belirtti.
Proje fikrinin 2011 yılında oluştuğunu ancak çözüm sürecinin motive ettiğini belirten Öner, şöyle konuştu:
"2,5 yıldır bu projeyle uğraşıyoruz, artık somut aşamaya geldik. Biz burada bir kaplıca termal tatil köyü kuruyoruz. Bu projenin büyük kısmı devremülkten ibarettir. Antalya, Bodrum, İstanbul veya Avrupa'nın herhangi bir kentinde turizmle ilgili ne aktivite varsa biz bunları kendi ilçemize dolayısıyla Diyarbakır'a taşıyacağız. Bu konuyla ilgili hiç bir tedirginliğim yoktur. Ben zaten buralıyım. 15 yaşına kadar Çermik'te yaşadım, bu yatırımın buraya olan duygusal bağla alakası vardır. Bunun yanında ticari olarak da düşünüyorum. Çözüm sürecinin bunda çok büyük katkısı var. Barış süreci hepimizi daha çok cesaretlendiriyor. Sosyal hayatın aktif hale gelmesiyle burası çok daha hızlı gelişecek."
Öner, projenin ilk etap temelinin 2013 ekim ayında atmayı planladıklarını 2015'te ise teslim etmeyi düşündüklerini kaydetti. - Diyarbakır
Son Dakika › Yerel › Çermik'e Termal Tatil Köyü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?