Çeşmelisebil Bu İşi Sevdi - Son Dakika
Yerel

Çeşmelisebil Bu İşi Sevdi

Son yıllarda Sarayönü'nde gözde iş sektörlerinden biri haline gelen kültür mantarı yetiştiriciliği, hızla yayılarak çoğalmaya devam ediyor.

26.01.2012 09:01

Son yıllarda Sarayönü'nde gözde iş sektörlerinden biri haline gelen kültür mantarı yetiştiriciliği, hızla yayılarak çoğalmaya devam ediyor.

Sarayönü, Ladik, Başhüyük derken yıldızı hızla parlayan kültür mantarı yetiştiriciliği şimdi de Çeşmelisebil beldesine sıçradı.

Karlılığı ve ek iş olarak yapılabilmesi, bu sektörü cazip kılarken; işin olumlu yönlerine şahit olan vatandaşlar birer ikişer tesis açmaya devam ediyor.

Çeşmelisebil beldesini kültür mantarıyla tanıştıran ise İbrahim Gürel oldu. Çeşmelisebil'de ilk defa kültür mantarı yetiştiriciliğine başlayan İbrahim Gürel, açtığı tesisle kasabalılara da önderlik etti.

120 metrekarelik işletmesinde bin torba kompost ile üretime başlayan İbrahim Gürel, 45 gün önce faaliyete başlattığı işletmesinden ilk ürününü topladı. Bu sektörün artılarını gören 3 kasabalı daha Gürel'in işletmesinden örnek alarak kendi tesislerini kurmak için kolları sıvadı.

Kültür mantarı yetiştiriciliği sektörünü Çeşmelisebil'e getirdiği ve yayılmasına vesile olduğu için Gürel'e teşekkür eden Çeşmelisebil Belediye Başkanı Yunus Demirci, "İbrahim Gürel'in mantarcılığı Çeşmelisebil'e getirmesinden ve kasaba halkına örnek olmasından dolayı çok mutlu oldum. İbrahim Gürel, kendi işletmesinde bu sektörü uygulayarak Kültür Mantarcılığı'nın çiftçilerimize ve kasaba halkımıza gerçekten bir ek gelir kaynağı olabileceğini kanıtlamıştır" dedi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çeşmelisebil Bu İşi Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement