Çevre Kirliliğini Önlemenin İki Yolu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çevre Kirliliğini Önlemenin İki Yolu

Çevre Kirliliğini Önlemenin İki Yolu
02.01.2014 17:09

Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, çevre kirliliğinin önlemenin iki temel unsurlarından birinin devamlı fidan dikilmesi, ikincisinin de çöp geri dönüşümü olduğunu söyledi.

Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer, çevre kirliliğinin önlemenin iki temel unsurlarından birinin devamlı fidan dikilmesi, ikincisinin de çöp geri dönüşümü olduğunu söyledi.

2013 yılını değerlendiren Çevre Derneği Başkanı Sümer, aşırı soğuklar, sel, su taşmaları, tayfunları yaşadığını anımsatarak iklim değişiklerinin gelecekte oluşabilecek felaketlerin habercisi olduğunu öne sürdü. Türkiye'nin bu iklim değişikliğinden etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirten Sümer, "Karbon emisyonları ve diğer çevre kirlenmeleri artmaktadır. Uluslararası çevrelerde Türkiye'nin çevre notu kötüdür. Dünyada ve Türkiye'de hava, su ve toprak kirliliğinde artış görülmektedir" dedi.

KAYNAKLAR KORUNACAK

Başta yetkililer olmak üzere tüm yurttaşları çevre konusunda uyaran Çevre Derneği Başkanı Sümer şunları söyledi:

"Devamlı fidan dikildiği takdirde ormanlar çoğalacak, yağmur yağacak, erozyon önlenecek ve tarım gelişecektir. Çöpler değerlendirildiği takdirde çevre kirlenmeyecek ve kaynaklar korunmuş olacaktır. Tüm çevrecileri, ilgilileri ve yetkilileri fidan dikmeye ve çöplerde geri dönüşüm uygulamaya davet ediyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre Kirliliğini Önlemenin İki Yolu - Son Dakika


Advertisement