Çevreci Okul ve Camiler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Çevreci Okul ve Camiler Ödüllendirildi

Çevreci Okul ve Camiler Ödüllendirildi

Yozgat'ta Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen "En Çevreci Cami ve Okul Yarışması"nda dereceye giren cami ve okullar ödüllendirildi.

07.06.2012 13:40

Yozgat'ta Çevre Haftası münasebetiyle düzenlenen "En Çevreci Cami ve Okul Yarışması"nda dereceye giren cami ve okullar ödüllendirildi.

Yozgat Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ödül törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Çayıralan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, daire müdürleri, ödül alan cami imamları ve okul müdürleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, herkesin çevreye karşı duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Daha yaşanabilir Yozgat, daha sağlıklı, daha bol oksijenli, hava kirliliği olmayan bir Yozgat'ı kurmak zorundayız. Bunun içinde herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerekir" dedi.

Daha sağlıklı çevre oluşturmak için köylerde kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Şentürk, "Bugün 200'e yakın köyümüzde kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. Ağaçlandırma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor ve her yıl 6 ile 8 milyon arasında fidan dikiyoruz. Düzenlenen çevre yarışmasında dereceye giren okul müdürlerimizi, öğrencilerimizi, imamlarımızı, köy muhtarlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından en çevreci okullar arasında birinci olan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, ikinci Ticaret Meslek Lisesi, üçüncü 75. Yıl Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okulu. En çevreci camiler arasında birinci olan Eskipazar Mahallesi Namazgah Cami, ikinci Mutafoğlu Cami, üçüncü Hamamcıoğlu Cami, En çevreci köylerde ise birinci olan Çayıralan ilçesine bağlı Derekamal Köyü, ikinci Günyayla Köyü, üçüncü ise Söbe Çimen Köyünün ödülleri verildi. Törende en çevreci öğretmen ve öğrencilerde ayrıca ödüllendirildi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevreci Okul ve Camiler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement