Cezmi Ersöz, Bodrum'da Okurları ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Cezmi Ersöz, Bodrum'da Okurları ile Buluştu

Cezmi Ersöz, Bodrum\'da Okurları ile Buluştu

Yazar ve Şair Cezmi Ersöz, Bodrum'da düzenlenen "Kalbimde Bir Şiir Gizli” etkinliğinde hem kitaplarını imzaladı hem de sevenleriyle sohbet etme imkanı buldu.

07.02.2014 11:34

Yazar ve Şair Cezmi Ersöz, Bodrum'da düzenlenen "Kalbimde Bir Şiir Gizli" etkinliğinde hem kitaplarını imzaladı hem de sevenleriyle sohbet etme imkanı buldu.

Türk edebiyatının şiir ve roman türündeki önemli yazarlarından Cezmi Ersöz, Bitez Köyiçi'nde bulunan Arap Çavuş Kahvesi'nde sevenleri ve okurlarıyla buluştu. Bitez'de okurları ile bir araya gelen Ersöz, Can Yücel'in kişiliği, yaşayış biçimi ve kendi gibi bir nesle verdiği tecrübeleri ve Yücel'in görüşlerini anlatarak izleyenlere ve okurlarına güzel anlar yaşattı. Yücel sözlerine şu sözlerle devam etti "O bizim ustamız, Ağabeyimiz, büyüğümüzdü. Onu tanımak büyük şerefti, Can baba hayatımızda önemli bir yere sahipti" dedi.

Yaklaşan Sevgililer günü nedeni ile ve havaların ısınmaya başlamasıyla toprağın uyandığını, gönüllerin de uyandığını belirten Ersöz "Sevgililer günü bence bir haftaya yayılmalı, birkaç sevgilisi olan erkek 14 Şubat'ta zor durumda kalıyor diyerek okurlarını da güldürdü. Kadınların yönetime ağırlıklı olarak el koyması gerektiği düşüncesini de dile getiren Ersöz, erkek olmaktan çok sıkıldım, erkek olmak ağır bir yük, erkek egemen bir kültür ve erkekler bu ürettikleri kültürün altında da ezilmekteler. Yanımdaki hatuna Yan baktın olay; eşime baktın olay, bu bakımdan erkekler kendi kendilerini tırpanlamaktadırlar" ifadelerini kullandı.

"BODRUM DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR YOL"

Bodrum'un doğal alanlarının gittikçe yok olduğuna dikkati çeken Ersöz, şunları söyledi "Bodrum'da ağaçların, ormanların yerini taş duvarların almasını istemiyorum. Bu konuyla ilgili yerel yönetimin çalışma yapması gerekiyor. Bodrum dünyanın göz bebeği. Buraya her yerden insan geliyor. İnsanlar buraya sadece gezmeye, eğlenmeye gelmiyor, ruhlarını dinlendirmeye geliyor. Doğal alanların korunması gerekiyor ve bu alanlar hızla tüketiliyor. Çok sayıda insan geldiği için kaynaklar hızla azalıyor. Bodrum'a özen göstermeliyiz, çünkü başka Bodrum yok" dedi.

Öte yandan ünlü yazarın çoğu şiirlerinde başrolü üstelenen aşk ve şiir sevgililer günü yaklaşırken sohbetlerin içerisinde de yerini aldı. Ersöz, daha sonra okurları için kitaplarını imzaladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cezmi Ersöz, Bodrum'da Okurları ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement