ÇGC Türk Halk Müziği Korosu TRT'de - Son Dakika
Yerel

ÇGC Türk Halk Müziği Korosu TRT'de

ÇGC Türk Halk Müziği Korosu TRT\'de

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu, TRT'nin çekimlerini gerçekleştirdiği Faslı Anadolu ve Sıcak Yüzler Programına katıldı.

10.03.2016 10:17  Güncelleme: 11:13

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Türk Halk Müziği Korosu, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından çekimleri gerçekleştirilen Faslı Anadolu ve Sıcak Yüzler Programına katıldı. TRT kameraları karşısına geçen ÇGC Türk Halk Müziği Korosu solistleri, Adana ve yurdun çeşitli yörelerinden birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

Yapımcı Yönetmen Sema Dalgıç, Görüntü Yönetmenleri Atilla Temizkan ve Tevfik Rüzgar ile Set Asistanı Selami Çalık'tan oluşan TRT ekibi Adana'ya gelerek Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu ile ortak çalışma yaptı. Faslı Anadolu'nun ilk günkü çekimleri Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sema Dalgıç yönetiminde titiz bir çalışma sergilenen iç mekan çekimlerinde Adana'nın müstesna sazları eşliğinde kamera karşısına geçen solistler Şef Murat Kozan, Derya Erken, Ahmet Aslan, Remzi Özdağ, Özlem Fırtına, Musa Alkan ve Ömer Aydın birbirinden güzel türküleri seslendirdi. İkinci gün çekimleri ise Taşköprü ve Çobandede'de gerçekleştirildi. Şef Murat Kozan ve solist İlhan İlbey Adana yöresinden türküleri yorumladılar. Dış mekan çekimleri sırasında TRT ekibi ve ÇGC THM solistleri vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar uzun süre çekimleri izledi.

Üçüncü gün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan çekimlerde TRT kameraları, bu kez Sıcak Yüzler programı için koro çalışmalarını yerinde görüntüledi.

TRT ekibi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Akılevi'den korolar hakkında bilgi aldı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, 1995 yılında kurulan Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Korosunun titiz çalışmalar yürüterek ÇGC'yi en güzel şekilde temsil ettiklerini ifade etti. Başkan Cafer Esendemir, aralarında gazetecilerin de bulunduğu her iki koroya, müziğe gönül vermiş tüm Adanalıların katılabileceğini söyledi. Esendemir, TRT ekibine de teşekkürlerini bildirdi.

Şef Murat Kozan ve koristlerin görüşlerini alan TRT ekibi, koro çalışması için kayda girdi. Şef Murat Kozan'ın kendine has hareketlerle yönettiği Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu, adeta bir türkü şöleni sundu.

Yapımcı Yönetmen Sema Dalgıç, Faslı Anadolu Programı Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Halk Müziği Korosu çekimlerinin TRT Müzik'te 14 Mart 2016 Pazartesi günü saat 13.30'da yayıma gireceğini bildirdi. Yönetmen Dalgıç, Sıcak Yüzler Programı çekimlerinin ise nisan ayı içerisinde yayımlanacağını ifade etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ÇGC Türk Halk Müziği Korosu TRT'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement