CHP'de İl Başkanı ve Milletvekili'nin Söz Düellosu - Son Dakika
Yerel

CHP'de İl Başkanı ve Milletvekili'nin Söz Düellosu

CHP\'de İl Başkanı ve Milletvekili\'nin Söz Düellosu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, ilçe kongresinde karşı karşıya gelerek söz düellosu yaşadılarCHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimlerine, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun konuşmaları damga vurdu.

07.12.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, ilçe kongresinde karşı karşıya gelerek söz düellosu yaşadılar

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimlerine, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun konuşmaları damga vurdu. Osman Tabu'nun yeniden başkan seçildiği seçimlerde, Arslan ile Çavuşoğlu'nun sözleri partilileri şok etti. CHP Pamukkale İlçe Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Toplam 400 delegenin bulunduğu Pamukkale İlçe Başkanlığı seçimlerinde 351 delege oy kullandı. Seçimlerde mevcut başkan Hakan Kıyak ile CHP İl Başkanlığı tarafından görevden alınan Osman Tabu yarıştı.

Kongrede söz alan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP'nin Denizli'de oylarını arttırarak yüzde 39'lara çıkarttığını ve 1 Kasım'da çalışmadığını belirterek, "2014 yerel seçiminde CHP'nin oylarını yüzde 39'a çıkardım. Başarı elde ettim. 7 Haziran'da çok çalıştık, 3 milletvekili çıkardık. Ancak 1 Kasım'da hiç çalışmadık. Kendi içimizde hatalar var, bunlarla yüzleşmemiz lazım. Osman Tabu görevden alınmak istendi, il başkanından almamasını rica ettim. Benim sözümü dinlemedi. Bu yüzden de oy kaybettiğimizi düşünüyorum" dedi. Milletvekili Arslan'ın bu sözlerinin ardından konuşan CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kazım Arslan'ın sözlerinin gözlerini yaşarttığını belirterek, "Sayın Kazım Arslan gözlerimi yaşarttı. Neymiş? CHP oylarını tek başına yüzde 39 seviyesine çıkartmış. Neymiş? Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu onun sayesinde Denizli'de yüzde 52 oy almış. Herkes bilsin ki 27 Aralık'a kadar il başkanı benim. Siz Denizli'ye milletvekili olarak hangi görevi yerine getirdiniz? Ben 24 saat çalıştım. İnsanda biraz vicdan olur. Para için neler yapmadınız, bunların hesabını 27 Aralık'ta göstereceğim. Seçim zamanında bana gece gündüz zulüm ettiniz. Her seçimde her yere sen talip oldun. Yüzde 39 oy aldığını iddia ettin, güya 24 saat çalıştın. Denizli'de vekil olanlara bir şey oluyor, havalara giriyorlar" dedi.

Gergin kongrede daha sonra oy kullanma işlemine geçildi. İl Başkanlığı tarafından görevden alınan Osman Tabu ile yine il başkanlığı tarafından atanan Hakan Kıyak'ın yarıştığı seçimlerde Hakan Kıyak 166, Osman Tabu ise 184 oy aldı.Tabu yeniden ilçe başkanı oldu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'de İl Başkanı ve Milletvekili'nin Söz Düellosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement