CHP'de Meclis Üyelikleri İçin Yapılacağı Duyurulan Ön Seçim İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

CHP'de Meclis Üyelikleri İçin Yapılacağı Duyurulan Ön Seçim İptal Edildi

CHP\'de Meclis Üyelikleri İçin Yapılacağı Duyurulan Ön Seçim İptal Edildi

CHP Aydın İl Teşkilatı, nüfusu 100 bini geçen Aydın merkez Efeler, Söke ve Nazilli’de belediye meclis üyesi adayları belirlemek için yapılacağı duyurulan ön seçim, CHP Genel Merkezi tarafından iptal edildi.

06.02.2014 17:08

CHP Aydın İl Teşkilatı, nüfusu 100 bini geçen Aydın merkez Efeler, Söke ve Nazilli'de belediye meclis üyesi adayları belirlemek için yapılacağı duyurulan ön seçim, CHP Genel Merkezi tarafından iptal edildi.

Meclis üyelikleri için yapılacağı duyurulan ön seçimle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın imzasıyla CHP Aydın İl Teşkilatına gönderilen yazıda; "Nüfusu 100 bini geçen yerlerde önseçim yapılacağı gerekçesi ile 13 Şubat Perşembe günü Söke, Efeler ve Nazilli ilçelerinde genelgenin 3,4,5,6,7 maddeleri gereğince (çift sayılı) Belediye Meclis Üyelerinin saptanması hususunda tüm üyelerle eğilim yoklaması kararı alınmıştır" ifadelerine yer verilmişti. Kararın ardından teşkilatlara ikinci bir yazı gönderen CHP Aydın Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Süleyman Bülbül de, Merkez Yürütme Kurulu tarafından aksine bir karar verilmediği müddetçe seçimin yapılacağı gün ve yerinin mesaj ve ilan yöntemiyle tüm üyelere duyurulmasına, eğilim yoklamasına katılmak isteyen Belediye Meclis Üyesi adaylarının 11 Şubat saat 17.00'ye kadar ilçe başkanlığına ve il başkanlığına yazılı olarak başvuru yapmalarını sağlanmasına, ilçe başkanlığı binalarının seçime uygun hale getirilmesini istemişti.

YÖNETİMLER İSTEMEYİNCE SEÇİM İPTAL EDİLDİ

Alınan ön seçim kararının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Kesin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil imzasıyla gönderilen yazıyla ön seçim kararının iptal edildiği duyuruldu. CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, yaptığı açıklamada; "Genel Merkezimiz tarafından gönderilen 2014/03 nolu genelge gereğince nüfusu 100 bini geçen Söke, Nazilli ve Efeler ilçelerimizde 04 Şubat 2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantımızda üye bazında eğilim yoklaması yapılması karar alınmış ve ilçe başkanlıklarına bu karar tebliğ edilmiştir. Buna rağmen bu bölgelerde bulunan 3 ilçe başkanımız yörelerinde ön seçim olmasını istemediklerini yazılı olarak Merkez Yürütme Kuruluna beyan ettikleri için, ekte sunduğumuz yazı gereğince bu bölgelerde yapılması hedeflenen üye bazında eğilim yoklaması ortadan kaldırılmıştır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'de Meclis Üyelikleri İçin Yapılacağı Duyurulan Ön Seçim İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement