CHP İzmir Milletvekili Susam, Çiçekçiler Odası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

CHP İzmir Milletvekili Susam, Çiçekçiler Odası'nı Ziyaret Etti

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Çiçekçiler Odası'nı ziyaret etti.

29.01.2012 14:24

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Çiçekçiler Odası'nı ziyaret etti.

Ziyarette Oda yöneticilerinden sektörün sorunlarıyla ilgili bilgiler alan Susam, çiçek mezatına da katılarak üretici ve satıcılarla sohbet etti.

Susam'ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Mesut Tutar, kötü hava şartlarının çiçek üretimini düşürdüğünü belirterek, mezata 400-500 kasa çiçek getiren üreticilerin artık 60 kasaya düştüğünü ve zor durumdaki üreticinin kredilerilerini ödemekte zorlandığını kaydetti.

Tutar, "Vakıflar artık düğün salonlarına kadar girdi. Öte yandan, büyük marketler ithal çiçek getirtip, bizim toptan aldığımız fiyatın altında çiçek satıyorlar. Aslında çiçek işinden zarar ediyorlar ama mağazalarındaki çeşitliliği artırmak için bu işi sürdürüyorlar. Tüm bunların yanı sıra çiçekte uygulanan yüzde 18 KDV, zaten yüksek olan fiyatları daha da artırıyor" diye konuştu.

Susam ise, çiçekçiliğin Türkiye'de önemli bir sektör olduğunu belirterek, Türkiye'nin Avrupa'ya çiçek ihraç edebilecek potansiyele sahip olduğunu ve çiçek üretiminin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Susam, "Doğa şartları nedeniyle zor dönem yaşayan üreticilerin mevcut kredi ve vergi borçlarını öteleyebilirsek, yeni dikim yapıp rahatlayabilmeleri için onlara zaman kazandırabiliriz. Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağım" dedi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP İzmir Milletvekili Susam, Çiçekçiler Odası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement