CHP'li Kadınlardan Kadına Şiddete Karşı 'Kelebekler Özgürdür' Kampanyası - Son Dakika
Yerel

CHP'li Kadınlardan Kadına Şiddete Karşı 'Kelebekler Özgürdür' Kampanyası

CHP\'li Kadınlardan Kadına Şiddete Karşı \'Kelebekler Özgürdür\' Kampanyası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kadın Kolları, kadınlara yönelik şiddete karşı "Kelebekler Özgürdür" adı altında başlatılan kampanyaya destek verdi.

22.11.2012 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kadın Kolları, kadınlara yönelik şiddete karşı "Kelebekler Özgürdür" adı altında başlatılan kampanyaya destek verdi.

Manolya Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte bir açıklama yapan CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, "25 Kasım 22012 Türkiye, Sakine Akkuş, İpek Tekin, Songül Elçi, Ayşe Çakır, Hacer Alan, Arzu Yıldırım, Gülhan Akan, Emine Erdem, Remziye Çakmak, Adile Erzurumlu, Saliha Erdem, Arzu Odabaşı, Semiha Karadağlı, Ayşe Yılbaş, Şefika Etik,Fatma Şen, Gülay Yaşar ve binlerce kadınımız yakınları tarafından öldürüldüler, onların yaşama hakkı ellerinden alındı. Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmış durumda. Son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış oldu. Sadece 2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk 6 ayında 100'e yakın kadın hayatını kaybetti. Cinsel saldırılara uğrayan kadınların çoğu korku, baskı gibi gerçeklerle şikayetçi dahi olamadı. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dahil bir karar vermek istediği için öldürüldü. Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73'ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'si cinayete kurban gitti. Kadına karşı şiddet; sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik, ve cinsel olarak da sürmektedir. Bu rakamlar, seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddete 'sıfır tolerans' gösterildiği söylemlerini yalanlamaya yetiyor. Kadınlar kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Organize ve sistematik şekilde öldürülüyorlar. Biz, toplumsal cinsiyetin; erkeği otorite, iktidar sahibi olmaya zorladığı, çocukken eline oyuncak silah olarak verdiği, 'namus' gerekçe edilerek yakını olan kadını öldürmesinin emredildiği bu topraklarda, şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil erkeklerinde sorunu olduğuna inanıyoruz." dedi.

CHP'li kadınlar olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir kamu politikası gibi benimsediklerini ve sosyal politikalarını bu doğrultuda ele aldıklarını kaydeden Özçakır açıklamasına şöyle devam etti: "Biz eşit temsil eşit katılım yolunda yürümeyi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz. Biz barışa ve huzura 'evet' diyoruz. Bizler, kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede, umudu inancı ve güveni örgütlemek amacıyla 'Kelebekler Özgürdür' diyoruz."

Konuşmaların ardından CHP'li kadınlar, Manolya Meydanı'nda broşür dağıttı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Kadınlardan Kadına Şiddete Karşı 'Kelebekler Özgürdür' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement