CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi - Son Dakika
Yerel

CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi

CHP ve MHP\'nin Çatı Adayı Önerisi

MHP MYK Üyesi Ersoy: ''İhsanoğlu sadece MHP ve CHP'nin adayı değil Türkiye'nin sağduyusunun adayıdır''

25.06.2014 12:28

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi (MYK) Doç. Dr. Ruhi Ersoy, CHP ve MHP'nin çatı adayı önerisi olarak cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen Prof Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, sadece MHP ve CHP'nin adayı değil, Türkiye'nin sağduyusunun adayı olduğunu söyledi.

Ersoy, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçim süreci, Irak ve Suriye krizi ile Türkiye'deki siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de yoğun bir cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin yaşandığını ve tarihte cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok önemli gelişmelere neden olduğunu belirten Ersoy, son iki cumhurbaşkanlığı seçimininde MHP'nin sağduyulu ve krize sebebiyet vermeyen bir tutumla hareket ettiğini savundu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin önerdiği "Çatı aday projesinin" anamuhalefet partisi tarafından kabul görmesinin çok önemli olduğuna değinen Ersoy, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin normalleşmesi, Türk milletinin kucaklaşması, kaynaşması, itidalle, sağduyuyla ve tekrar normalleşebilecek bir siyasal iklim ve Türkiye özleminden hareketle, Bahçeli'nin önerdiği "Çatı aday projesi" anamuhalefet tarafından kabul görmüştür. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu sadece MHP ve CHP'nin adayı değil, Türkiye'nin sağduyusunun adayıdır. İhsanoğlu adına yürütülecek kampanyalarla onu Türkiye'nin çok daha yakından tanıması konusunda çalışmalar sürdürülecektir."

Ersoy, son olarak zor bir dönemde, huzurlu bir Türkiye özleminden hareketle, siyasetin üstünde, Türkiye'nin ihtiyacı olan bir profille cumhurbaşkanlığı seçime girmek istediklerini dile getirdi.

Ersoy, Suriye ve Irak genelinde Orta Doğu'da çok önemli gelişmelerin yaşandığını, bu durumun da Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini kaydetti.

Basın açıklamasında MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu da hazır bulundu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement