"Çiftçinin Emeği, Göksun'un Çileği" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Çiftçinin Emeği, Göksun'un Çileği" Projesi

Göksun'da çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan "Çiftçinin Emeği, Göksun'un Çileği" adlı proje hayata geçirildi.

20.06.2012 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göksun'da çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan "Çiftçinin Emeği, Göksun'un Çileği" adlı proje hayata geçirildi.

Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, projenin tanıtımı amacıyla Yiricek köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçede yetişen tarım ürünlerinin hem çok dayanıklı, hem de daha uzun ömürlü olduğunu söyledi.

Bölgenin yüksek rakımlı olması nedeniyle iklimin sert geçtiğini dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:

"Ekonomilerdeki krizleri avantaja dönüştürme tabiri vardır. İklimin sertliğini bir kriz olarak kabul edersek bunu da avantaja çevirebileceğimize inanıyorum. Çünkü güneyde 40 derecede insanlar sıcakta yanarken bizler burada serin esen rüzgarın etkisiyle ceket giyiyoruz. Bu sert iklimde tarım yetiştiriciliği belki çok meşakkatli ama bu sayede Göksun'da yetişen tarım ürünleri çok dayanıklı oluyor. Biz bu tespitlerden hareketle ilçede çilek üretimini teşvik etmek amacıyla bu projeyi hazırladık."

Dünya genelinde 4 milyon tonun üzerinde çilek üretimi olduğunu hatırlatan Pehlivan, Türkiye'nin son 10 yıl içinde çilek üretimi alanında yaptığı yatırımlarla yıllık üretimini 300 bin tona çıkartarak dünya çilek üretiminde ikinci sıraya geldiğini hatırlattı.

Pehlivan, hazırladıkları çalışmayla çilek üretiminde Göksun'u önemli bir noktaya taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Celal Sayılır ise proje kapsamında ilk etapta çiftçilere 105 bin adet çilek fidesi verildiğini kaydetti. Sayılır, modern tarım tekniklerinin kullanıldığı projeyle yılda 42 ton ürün almayı amaçlandıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından örnek bahçede temsili olarak fide dikimi yapıldı.

Törene, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, çiftçiler ve diğer ilgililer katıldı.

Muhabir: Nurettin Dal/ Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Hasan Özkal - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Çiftçinin Emeği, Göksun'un Çileği' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement