Çıkmazlara Doğru" Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çıkmazlara Doğru" Resim Sergisi Açıldı

Çıkmazlara Doğru" Resim Sergisi Açıldı

Engin Güney’in “Çıkmazlara Doğru” adını verdiği kişisel resim sergisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda sanatseverler, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin katıldığı törenle açıldı.

11.02.2015 13:39

Engin Güney'in "Çıkmazlara Doğru" adını verdiği kişisel resim sergisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi sergi salonunda sanatseverler, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin katıldığı törenle açıldı.

Sanatseverlerin 19 Şubat tarihine kadar gezebileceği serginin açılışında bir konuşma yapan ressam Engin Güney, çalışmaları hakkında bilgi verdi, duygularını paylaştı. Güney, "Çalışmalar, kültürel karmaşanın insanlar üzerindeki etkileri ve insanların bu etkiler karşısındaki uyum süreçleri üzerinedir. Labirentler, içinden çıkılması güç ya da olanaksız durum ve sorunları anlatan metoforlar olarak kullanılmıştır. Çıkmazlara Doğru sergisi teknolojik gelişmelerin etkili olduğu, doğaya ve insanlara hükmetme yarışıyla oluşan kaotik yapılanmalara karşı eleştirel bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi resim-iş Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi olan Engin Güney'i serginin açılışında Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Boğa, Prof. Dr. Memduh Erkin çok sayıda akademisyen ve öğrenci yalnız bırakmadı.

Sergi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yerleşkesinde 19 Şubat tarihine kadar açık kalacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çıkmazlara Doğru' Resim Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement