Çocuk Kitapları Yazarları Minik Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çocuk Kitapları Yazarları Minik Okurlarıyla Buluştu

Çocuk Kitapları Yazarları Minik Okurlarıyla Buluştu

Dünya Çocuk Kitapları Haftası Söyleşi programında çocuk kitabı yazarları Recep Şükrü Apuhan, Melih Tuğtağ, Bestami Yazgan ve karikatürist Çağrı Cebeci çocuk okurlarıyla buluştu.

12.11.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Çocuk Kitapları Haftası Söyleşi programında çocuk kitabı yazarları Recep Şükrü Apuhan, Melih Tuğtağ, Bestami Yazgan ve karikatürist Çağrı Cebeci çocuk okurlarıyla buluştu.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası amacıyla düzenlenen söyleşi programında tanınmış çocuk kitabı yazarları, öğrenci okuyucularıyla bir araya geldi. Yazarlar, minik okuyucularının yönlendirdiği soruları cevapladı. Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi'ndeki programda yazarların kitaplarını okuyan öğrenciler, aldıkları cevaplarla meraklarını giderdiler.

Bağcılar Gaziosmanpaşa Ortaokulu öğrencisi Sevda Taş, öğrencileriyle ilgili bir soru yöneltince Bestami Yazgan, "Öğrencilerimi çok sevdim. Onların beni tenkit etmesinden de memnun oldum. İnsanları eksiğiyle sevmeyi öğrendim. Çünkü benim de bir sürü eksiğim olduğunu biliyorum" dedi.

Kurtdereli Mehmet Ortaokulu öğrencisi Eylül Ada Kaygusuz'un sorusunu cevaplayan Melih Tuğtağ da mizahi kitabında kendi başından geçenleri çizdiğini anlattı. Tuğtağ, "Sululuk ve yalandan mizah olmaz" diye konuştu. Firuzan Sadıkoğlu Ortaokulu öğrencisi Elif Öztürk de Recep Şükrü Apuhan'a soru yöneltti. Cevabında öğretmen olduğunu ifade eden Apuhan, yaptığı çalışmayı şöyle konuştu: "İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif'e erken yaşta aşık oldum. Onun biyografisini yazmayı çok istiyordum. Çocuklar için bu biyografiyi kaleme aldım. Eğer ülkemizde her çocuk, genç ve yetişkin Akif'i iyi tanımış olsa yüzyıl ileride olan bir Türkiye'ye uyanırız."

Başka insanların hayat hikayelerinin insanlara önemli kazançlar sağladığını da vurgulayan Apuhan, öğrencilere, "Bol bol biyografi okuyun" tavsiyesinde bulundu.

"MESLEĞİMDEN MEMNUNUM"

Karikatürist Çağrı Cebeci de, Hızır Reis İmam Hatip öğrencisi Şule Beşyıldız'ın sorusunu cevapladı. Amatörce çizdiği ilk karikatürünün ulusal bir dergide yayımlandığını anlatan Cebeci, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olduğunu anlattı. Cebeci, "Hocalarınızın sizi yönlendirmesini dikkate alın. Farkında olun ve kabiliyetinizi gün yüzüne çıkarın" dedi. Kitabındaki çizgi karakteri de anlatan Cebeci, okaliptüs yaprağı yiyen uyuşuk bir hayvanı, ana karakterle birleştirdiğini söyledi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Kitapları Yazarları Minik Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement