"Çocuklar Üşümesin" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"Çocuklar Üşümesin" Kampanyası

"Çocuklar Üşümesin" Kampanyası

Dünya Türkmenler Birliği'nin "Çocuklar Üşümesin" kampanyasına bir destek de üniversite öğrencisi Gizem Atlı'dan geldi."

24.11.2013 14:01

Dünya Türkmenler Birliği'nin "Çocuklar Üşümesin" kampanyasına bir destek de üniversite öğrencisi Gizem Atlı'dan geldi. Atlı, Birlik yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte satın aldığı giysileri Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı köylerdeki ilköğretim öğrencilerine dağıttı.

Üniversite öğrencisi Gizem Atlı, bir alışveriş merkezinde gördüğü Dilek Ağacı Projesi'ni Torosların zirvesindeki köylerde hayatını zor şartlara rağmen idame ettiren çocukların dileklerini yerine getirebilmek amacıyla "Bir Ümidim Var" adı altında proje gerçekleştirmeyi düşünürken, Dünya Türkmenler Birliği tarafından Merkez Park'ta kurulan Türkmenler Otağı'nda "Çocuklar Üşümesin" kampanyası yürütüldüğünü öğrenmesi üzerine dernek yetkilileri ile irtibata geçti.

Gizem Atlı'nın, Adana'nın en yoksul köylerinde yaşayan çocuklarla irtibata geçmek istediği dernek yetkilileri her yıl düzenli olarak yardım yapılan Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile irtibata geçerek 6 köyde okuyan 130 öğrencinin isim listesi, ayakkabı ve beden numaralarını temin edip, Gizem Atlı'ya verdi.

Gizem Atlı, mağazalardan kendi kardeşlerinin kıyafetlerini alıyormuş gibi itina ile bütün çocukların ayakkabı, pantolon, kazak ve kabanını tek tek seçerek aldı. Dünya Türkmenler Birliği "Çocuklar Üşümesin" kampanyası poşetlerine koyup her bir poşete de bir çocuğun ismini yazan Atlı, hazırladığı 130 adet paketi Türkmenler Otağına teslim etti.

İçerisinde kaban, ayakkabı, kazak ve pantolondan oluşan giyim eşyaları Aladağ ilçesinin Karatepe, Kızıldam, Karahan, Kışlak, Gökçe ve Köprücük köylerinde yaşayan ilköğretim okulunda okuyan 130 öğrenciye teslim edildi.

Paketlerin teslim edilmesi etkinliğine Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş ve Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı Av. İsmail Demirdüzen, Genel Başkan Yard. Bayram Sert, dernek muhasibi Musa Burhan, yönetim kurulu üyesi

Hacı Ali Türkmen, Şeref Kocakaya ile dernek üyeleri Mehmet Özler ve Öznur Temzem, Serap Temzem, Şenol Bozdağ, Mehmet Çıldır ve Gizem Atlı ve işadamı Sadettin Atlı katıldı.

Öğrencilerin, "Ablamız olur musunuz?" teklifini kabul eden Gizem Atlı'yı, Aladağ Milli Eğitim Müdürü Aktaş ve Dünya Türkmenler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri de "Yılın Ablası" ünvanı ile ödüllendirdi.

Gizem Atlı, bütün çocuklara kendisine bir mektup yazarak bir dileklerini bildirmelerini istedi.

Dünya Türkmenler Birliği Genel Başkanı Av. İsmail Demirdüzen ise yaptığı konuşmada, "Çocuklarımızı sevindiren, geleceğimizin teminatı olan, bu yavrularımızın eğitim öğretimlerini daha iyi şartlarda sürdürmesine imkan sağlayan, onların eksikliklerini gideren kurumlara, kuruluşlara, Dünya Türkmenler Birliği'ne ve onlara destek olan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, bizim milletimizin zaten genlerinde var. Böyle zor durumlarda, ihtiyaç olduğunda, yardımlaşarak hayatın zorluklarını aşıyoruz. Bu bizim inancımızda da var. Dünya Türkmenler Birliği 'Çocuklar Üşümesin' kampanyasına 'Bir Ümidim Var' projesiyle katkı sağlayan Gizem Atlı'ya ve ailesine teşekkür ediyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Çocuklar Üşümesin' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement