Çorlu'da Genel Hijyen Eğitimi Yapılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çorlu'da Genel Hijyen Eğitimi Yapılacak

11.10.2012 18:21

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) tarafından fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik genel hijyen eğitimi düzenlenecek.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) tarafından fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele yönelik genel hijyen eğitimi düzenlenecek.

Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, tüketime sunulan ekmek ve ekmek çeşitlerinin tekniğe uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası, taşınması ve pazarlanması ile ilgili kurallar ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ne uygun şekilde üretilmesi gerektiğini kaydetti.

Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecilerinin sorumluluk alanları ve çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlamaları gerektiğini ifade eden Güleroğlu, şu bilgileri aktardı:

"Odamız tarafından düzenlenen eğitimin sonunda yapılacak sınav için bakanlık il müdürlüğü temsilcisi ve oda temsilcilerinden sınav komisyonu oluşturulacak. Sınavda 100 üzerinden 70 puan alan başarılı sayılacak. Eğitime katılmayıp sertifika almayan personel çalıştıran fırınlara ağır yaptırımlar uygulanması söz konusu olacaktır."

Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul

Yayıncı: Kemal Kaymak - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorlu'da Genel Hijyen Eğitimi Yapılacak - Son Dakika


Advertisement