Çorum'da 353. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika
Yerel

Çorum'da 353. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Çorum\'da 353. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Çorum'da temel askerlik eğitimini tamamlayan 353'uncu kısa dönem erler, yemin etti.
Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, Garnizon Komutanı Jandarma Kd.Alb.Ahmet Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram...

29.11.2013 14:03

Çorum'da temel askerlik eğitimini tamamlayan 353'uncu kısa dönem erler, yemin etti.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, Garnizon Komutanı Jandarma Kd.Alb. Ahmet Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ile asker yakınları katıldı.

Sancağın yerini alması ile başlayan törende 142 kısa dönem asker, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin etti. Yemin töreninin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı'na ilk katılan askere Vali Sabri Başköy tarafından ödül verildi.

Törende bir konuşma yapan J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, kısa dönem erlere seslenerek "İçtiğiniz bu and vatan ve millet sevgisi vazife namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlaka itaatin ifadesi aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun belgesidir. İçtiğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini devraldınız askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek sizden sonraki arkadaşlarınıza gurur ve onurla devredeceksiniz. Hürriyet ve bağımsızlığımızın toprak bütünlüğümüzün laik demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin inançlı kararlı bir savunucusu ve her an göreve hazır bir kanun ordusu olan Jandarma teşkilatının bir ferdi olarak birlik ve beraberlik ruhu içinde yemininize bağlı kalıp yurdumuzda emniyet ve barışı sağlayacak ve her türlü şer unsuruna karşı mücadele edeceksiniz" dedi.

Çelik'in konuşmasının ardından tören kokteyl ile sona erdi. Kokteylde askerler, aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da 353. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement