Çubuk'ta 23 Nisan Satranç Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta 23 Nisan Satranç Turnuvası

Çubuk\'ta 23 Nisan Satranç Turnuvası

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Şubesi tarafından Çubuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası düzenlendi.

22.04.2013 12:30

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Şubesi tarafından Çubuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Çubuk Belediyesi Kültür Evi'nde gerçekleşen küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde düzenlenen turnuvaya öğrenci ve veliler ilgi gösterdi. Turnuva öncesi bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Şubesi Koordinatörü Veysel Kılıçarslan, ilçede kısa bir sürede satranç sporuna ilginin oluştuğunu ve bu sevginin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'in ve Belediye Başkanı Lokman Özden'in satranç sporunun yaygınlaşmasındaki destek ve katkılarının saymakla bitmeyeceğini kaydeden Kılıçarslan, şunları söyledi: "Siz değerli velilerimize ve öğrencilerimize satranç sporuna göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Satranç sporunun faydalarını saymakla bitmez. Özellikle öğrencilerimizin zihin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır."

Satranç sporunun zekayı geliştirmesinin yanında kötü alışkanlıklardan da alıkoyduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden d, sporun ilçede istenilen düzeye gelmesinde çok büyük emeği geçen İlçe Satranç Koordinatörü Veysel Kılıçarslan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Belediye olarak Kültür Evi içerisinde Satranç Merkezi açtıklarını hatırlatan Başkan Özden, şöyle konuştu: "Satranç sporuna destek veren ve ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. Satranç zekayı geliştiren, insanı kötü alışkanlıklardan alıkoyan ve güzel alışkanlıklara yönelten bir spordur. Biz belediye olarak bireysel spor dalları ile sporaktif faaliyetlere destek veriyoruz. Ayrıca, mahallerimize semt sahaları yapıyoruz"

Dereceye giren öğrencilere ödülleri Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak tarafından verildi. Ayrıca, turnuvaya katılan tüm sporculara Belediye Başkanı Özden tarafından uçurtma, tetris ve top hediye edildi.

15 kategoride 710 sporcunun katıldığı turnuvada birincilikleri 7 ve 6 yaşlarda Ayşenur Yanardağ, 8 yaşta Fatma Sude Altay, 9 yaşta Zeynep Uluçay, 10 yaşta Tuğba Büke, 11 yaşta Pınar Baraz, 12 yaşta

Rabia Kasap, 13 yaşta Barış Tuğut, 14 yaşta Arda Mehmet Çobanoğlu ve genç ve büyüklerde Beyza Korkmaz aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta 23 Nisan Satranç Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement