Çubuk'ta Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Karla Mücadele Çalışmaları

Ankara'nın Çubuk ilçesinde dün akşam başlayan kar yağışı sabaha kadar etkili olurken, hayatı olumsuz etkiledi.

25.01.2012 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde dün akşam başlayan kar yağışı sabaha kadar etkili olurken, hayatı olumsuz etkiledi.

Çubuk Belediyesine bağlı Acil Müdahale Timleri, olumsuzluk yaşanmaması için gece boyunca tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı.

Sabahın erken saatlerinde belediyenin tüm çalışanlarından oluşan kar küreme ekipleri, ana arterler başta olmak üzere kaldırımlarda, vatandaşların yoğun olarak kullandıkları kamu kurum ve kuruluşlarıyla cami avlularında kar küreme çalışmalarına başladı. İş makineleriyle yollarda biriken karlar kamyonlara doldurularak taşınırken, bir taraftan da iş yerlerinin önleri temizlendi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, yaptığı açıklamada, sabaha kadar Karagöl yolunun iş makineleriyle açıldığını, yol açmada önceliğin hastası, cenazesi olan köylere verildiğini belirtti.

Dün açılan köy yollarının yağan karla birlikte yeniden kapandığını anlatan Şahin, yaklaşık 30 köy yolunun kapalı olduğunu ve bu yolların ulaşıma açılması için ekiplerin yoğun bir şekilde mücadele ettiğini bildirdi.

Öte yandan kar yağışının yarıyıl tatiline denk gelmesi en çok çocukları sevindirdi. Gece geç saatlere kadar karla doyasıya oynayan çocuklar ve aileleri, her köşeye çeşitli büyüklüklerde kardan adamlar yaparken, bazları da karda kayarak karın tadını çıkardı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement