Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'a Yapılmasını İstediği Meslek Lisesinin Yapım... - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'a Yapılmasını İstediği Meslek Lisesinin Yapım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan\'ın Yozgat\'a Yapılmasını İstediği Meslek Lisesinin Yapım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yozgat ziyaretinde yapılmasını istediği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapım protokolü imzalandı.

28.06.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat ziyaretinde yapılmasını istediği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapım protokolü imzalandı.

Rönesans Holding tarafından Yozgat'a yapılacak olan 36 derslikli Bekir Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapımı için protokol imzalandı. Valilik Toplantı Salonunda yapılan imza törenine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Rönasans Holding Sağlık Yatırımları ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Kemal Yurtnaç, görev başladıktan sonra yatırımlar adına atılan ilk imzanın eğitime olduğunu belirterek," Yozgat'ta eğitim hem fiziki altyapısını hem de içeriğinde ki kaliteyi artırmak için çalışma yapacağımızı daha önceden ifade etmiştik. Bu süre zarfında özellikle Yozgat'ta liselerle ilgili, yapılan binalarla ilgili çalışmaları gözden geçirdik. Kısa dönemde ki ilk intiba fiziki altyapıda bazı sorunların olduğuydu. Dolayısıyla bunları iyileştirmek için yeni binalar yapacağız. Bu binaları yaparken de şehri biraz farklı yönlere doğru açmaya çalışacağız. İçerisinde okuluyla pansiyonuyla inşa edilecek olan kampüs, hem Yozgat'a yakışacak hem de bizim vizyoner bir şekilde eğitim hizmetlerimizi yönlendirmemiz de bir fırsat olacak" dedi.

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ KAMPÜSÜ 36 AYDA TESLİM EDİLECEK

İmzanın ardından lisenin yapımı için çalışmaların hemen başlayacağını vurgulayan Vali Yurtnaç, "Yapılacak olan lisenin yeri konusunda belediyemizle birlikte çalışmalar yapılmış. Ben hafta sonu gittim yapılacak yeri inceledim, gayet güzel. Şehrin Ankara istikametinde girişinde güzel bir alanda bu okulumuz yapılacak. Okulumuzda 36 derslik, 25 atölye, 400 yataklı pansiyon ve 36 ay da teslim edilecek" diye konuştu.

Yatırımlarda insanların isminin de yaşatılması gerektiğine değinen Vali Yurtnaç, "Yapılacak olan okulun ismini de Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak Beyin babası Bekir Ilıcak Bey adına yapılması konusunda karara vardık. Okulumuzun adı Bekir Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmete girecek" diye konuştu.

Yurtnaç, "Dışarıdan gelerek ilimizde müteahhitlik hizmetlerini yapan firmalar var. Rönesans Firması da bunun güzel bir örneği. Rönesans firması bizim ulusal ve uluslararası alanda ülkemizin yüz akı olan bir firma. İlimizde şehir hastanesinin bu firma tarafından yapılması bizim için bir fırsat, bir güzellik. Nihayetinde kurumsal firmalarla çalışmak, burada onların hizmet kalitesini şehre tanıtmak, bundan sonra burada diğer firmalar tarafından yapılacak çalışmalara da bir örnek olması açısından Yozgat için bir fırsat olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

RÖNESANS HOLDİNG ARTIK YOZGAT'TA

Rönasans Holding Sağlık Yatırımları ve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu'da yaptığı konuşmada yurt genelinde birçok yatırımlarının bulunduğun ve Yozgat'ın kendileri için önemli olduğunu belirterek, "İlk şehir hastanesi projemiz burada olacak. İlk açılan şehir hastanelerinden biri de burada olmuş olacak. Bu modelin Türkiye'deki örneği olacak. Bu vesile ile geldiğimiz şehirde bizim de bir eserimiz olsun istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Adalet Bakanımızın Bekir Bozdağ beyin yönlendirmesiyle imam hatip lisesiyle çalışmalara başladık. Teknik bir firma olmamız sebebiyle de bir teknik okul daha yapmamız bize yakışırdı. Cumhurbaşkanımız da bu konuyu fark etti ve yapılan sohbette bir teknik meslek lisemiz olsun istedik. Biz uzun süre Yozgat'ta olacağız. İnşallah bu da imam hatip lisesini açtığımız gibi hızlı bir şekilde tamamlar ve hizmete açarız. İmam hatip lisesi çok güzel bir bina oldu. İl tarafından da teveccüh edildi ve ilgi gördü. İlimiz sahiplendi bu okulumuz da inşallah böyle olacak. Biz şehirdeyiz inşallah başka yatırımlarla devam eder" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bekir Ilıcak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yapım protokolü imzalandı - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'a Yapılmasını İstediği Meslek Lisesinin Yapım... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement