'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' Samsun'dan Başladı - Son Dakika
Yerel

'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' Samsun'dan Başladı

\'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi\' Samsun\'dan Başladı

'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' kapsamında Samsun'dan 120 öğrenci Afyonkarahisar'a uğurlandı.

30.09.2013 16:36

'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' kapsamında Samsun'dan 120 öğrenci Afyonkarahisar'a uğurlandı.

Samsun'da 2013-2014 yılı 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri', bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı Kurtuluş İskelesi'nden start aldı. Kastamonu ve Bartın'dan gelen 80, Samsun'da ise 40 öğrencinin bulunduğu Kurtuluş İskelesi, Protokol Yolu'nda düzenlenen törene Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, Afyon İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, il, ilçe protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalara geçildi.

Törende konuşma yapan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004 yılında '18 Mart Çanakkale Eğitim Gezileri' adı altında proje başlattığını, projenin 2006 yılında genişletildiğini belirterek, " 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' adıyla sürdürülmekte olan ve iki yıldır İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen, Cumhuriyet Eğitim Gezileri bu yıl ilimize 30 Eylül 2013- 05 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve gezilere 80 ilden 3 bin 200 öğrenci, 160 öğretmen olmak üzere toplam 3 bin 360 kişi katılacaktır" dedi.

Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı ve Milli Mücadele'nin başlatıldığı Kurtuluş İskelesi'nde projenin yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Samsun İl Mili Eğitim Müdürü Mustafa Cora, "Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin, Çanakkale ve Milli Mücadele Destanı'nın önemini kavramalarına katkıda bulunmak, eğitici etkinlikler ortamında farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, başarılı öğrencilerin ödüllendirmek, diğer öğrencilerin özendirilmesini teşvik etmek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilki 2004 yılında başlatılan 18 Mart Çanakkale Eğitim Gezileri, 2006 yılında kapsamı genişletilerek, 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' adıyla sürdürülmekte ve bu yıl 10.su düzenlenmektedir" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzun bir süre önce başlatılan projenin başlangıcının Samsun'da yapıldığını dile getiren Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu ise, "Bugün ülkemizin tarihi kutsal mekanlarına yolculuğa başlayacaksınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarının, Türk ulusunun bu vatan için, bağımsızlık için, bugün ki yaşantımız ve refahımız için canlarını verdiği o ortamı yaşayacaksınız. Oraya gittiğiniz zaman şehit mezarlığını göreceksiniz. İstiyorum ki, her biriniz, 'burada yatanın yerinde ben olabilir miyim' diye soruyu sorun ve cevabınızı ben biliyorum 'evet orada olabilirim' diyeceksiniz, o duygularla buraya döneceksiniz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' Samsun'dan Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement