Dali'nin Eserleri Özel Sanko Okulları'nda Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

Dali'nin Eserleri Özel Sanko Okulları'nda Sergileniyor

Dali\'nin Eserleri Özel Sanko Okulları\'nda Sergileniyor

Modern resmin en büyük öncülerinden dahi ressam Salvador Dali'nin 'Zodyak' sergisi Özel Sanko Okulları Sergi salonunda öğrencilerle buluştu.

14.10.2013 11:48

Modern resmin en büyük öncülerinden dahi ressam Salvador Dali'nin 'Zodyak' sergisi Özel Sanko Okulları Sergi salonunda öğrencilerle buluştu.

Salvador Dali'nin 8'i alüminyum baskı, 4'ü çinko baskı ve 13'ü taş baskı eserlerinden oluşan toplam 25 özgün eserinin yer aldığı sergiyi öğrenci ve öğretmenler ilgi ve hayranlıkla izledi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencinin yanı sıra, anasınıfları da lise öğrencileri rehberliğinde sergiyi gezerek bilgi aldı. Küratörlüklerini Fahri Özdemir ve İbrahim Karaoğlu'nun gerçekleştirdiği sergi, daha önceSanko Park AVM'de bulunan Sanat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ilgisine sunulmuştu.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Salvador Dali sergisinin, öğrenci ve öğretmenler için bir anlamda 'bayram armağanı' olduğuna dikkati çekti.

"Dünyanın hayran kaldığı Dali'nin resimleri ile okulun sergi salonunda karşılaşmaları öğrencilerimiz için olduğu kadar öğretmenlerimiz açısından da güzel bir sürpriz oldu" diyen Köylüoğlu, öğrencileri alternatif sanatsal bakış açılarıyla oluşturulmuş farklı içerik ve teknikteki eserlerle buluşturmanın vizyonlarına artı değer katacağını söyledi.

Köylüoğlu, Dali'nin eserlerinin en azından Türkiye'de ilk kez bir okulda sergilendiğine vurgu yaparak, kendilerine bu haklı gururu yaşatan Okul Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoğlu'na teşekkür etti.

SALVADOR DALİ

Salvador Dali, 11 Mayıs 1904'te, İspanya'nın Figueres kentinde doğdu. Hayatı boyunca 1.500'den fazla resim yapan Dali, 23 Ocak 1989'da kalp yetmezliğinden öldü. Figueres'te kendi adını taşıyan müzenin mahzenine gömülen Dali, tüm mal varlığını ve yapıtlarını İspanya'ya bıraktı. Heykel, fotoğraf ve sinemaya olan merakıyla da bilinen Dali, fizik, astroloji ve tıpla da yakından ilgilenmişti.

Atom taneciklerini incelemek için fizikçileri yakın takibe alan sanatçı, 23 yıl boyunca da DNA molekülünün yapısını incelemiş. Tüm sürrealistler gibi o da bilinçaltının dışa vurumuyla ilgilenmiş, Freud'un bilinçdışı kavramına yaklaşımından etkilenmiş. Bunlar da onun sanatına yön vermiş ve ortaya koyduğu eserlerin konusunu belirlemiştir.

ÖZEL SANKO OKULLARI

Türkiye'nin geleceğinin eğitim yoluyla inşa edileceğine inanan SANKO, 2001 yılında bu alanda önemli yatırım yaptı. Özel Sanko Okulları adıyla kurulan kurum; okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim vermektedir.

Anadolu'nun ilk ve tek Fen ve Teknoloji Lisesi, 2012 - 2013 eğitim - öğretim yılında Özel Sanko Okulları bünyesinde eğitime açıldı. Özel Sanko Okulları, eğitim binalarının yanı sıra, 3 bin metrekare spor ve kültür alanı ile öğrencilerin tüm eğitsel, sosyal, sportif ve kültürel gelişimlerini gerçekleştirecek özelliktedir. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dali'nin Eserleri Özel Sanko Okulları'nda Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement