Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde pazarcılık faaliyeti gösteren pazarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin önderliğinde " Dalyan'daki Pazarcıların Pazaryerinin değiştirilmemesi için" Ortaca Belediyesi'nde Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı M.Ali Avcı ile Zabıta Müdürü Fahrettin Külahlı'yı ziyaret etti.
Ziyarette; Başkan Hüsamettin Karaşahin ve pazarcılar; pazarın yerinin değişmesi durumunda zarar edeceklerini, bu kararın gözden tekrar geçirilmesini istediler.
Soruları Yanıtlayan Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Avcı; " Taşınma konusunun tartışmaya açıldığını, mevcut Pazar yerinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında zorluk çekilmektedir. Cumartesi Günleri Dalyan trafiğinin tamamen kilitlendiğini ve taşınmanın bir zorunluluk olduğunu görülmektedir. Yalnız bu karar 2016 yılına ertelenmesinin ihtimal dahilindedir. Belediye karar organlarına ileteceğim." M.Ali Avcı Pazaryerine yapılacak proje ile burada balık satış yeri ve lokantaların yöresel ürünlerin satılabileceği bir alan oluşturulacağı bu durumun Dalyan turizmine olumlu katkı yapacağını söyledi.
2015 yılı içerisinde yeni pazaryerinde eksikliklerin giderilerek esnafların daha rahat kullanabilecekleri bir alan oluşturulacağı, taşınmadan kaynaklı ulaşım sorunlarının belediye tarafından çözüleceği belirtti. - MUĞLA
Son Dakika › Yerel › Dalyan Esnafı Pazaryerinin Değişmesini İstemiyor - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?